Sjuksköterskan ska bara köpa mjölk – chockas av vad en gammal vän har att säga

Bakom varje framgångsrik man står en stark kvinna, brukar det heta. Men vad sägs om – bakom varje framgångsrik läkare finns en stark sjuksköterska?

Min mamma är sjuksköterska och jag minns från min uppväxt hur sliten hon var efter en arbetsdag. Och då menar jag de få gånger som jag faktiskt mötte henne när hon kom hem, för allt som oftast låg jag och sov sedan flera timmar tillbaka.

Som så många andra sjuksköterskor arbetade min mamma praktiskt taget dygnet runt.

Vi hyllar ofta läkare för deras hårda arbete och absolut, det borde vi, men dessvärre glömmer vi ofta det hårda och viktiga arbete som våra sjuksköterskor gör. Utan dem tror jag inte att många läkare skulle kunna göra sina jobb och jag är ganska säker på att vilken läkare som helst skulle hålla med om du frågade.

Därför tyckte jag att ett bra sätt att hedra och uppmärksamma alla sjuksköterskor där ute skulle kunna vara genom att dela den här historien från en sjuksköterska i Toowoomba, Australien.

Hennes namn är Caitlin Brassington. En dag i oktober förra året träffades hon hårt av en persons kommentar kring hennes yrke som sjuksköterska. Hon bestämde sig därför för att skriva ett inlägg om det på sin Facebook-sida.

Inlägget har sedan dess delats vidare över 5 000 gånger och spridits som en löpeld på nätet.

Bildkälla: Caitlin Brassington (Facebook)

Här är vad Caitlin hade att säga om den där dagen:

””Bara en sjuksköterska.

Jag kom precis hem efter ett stressigt arbetspass, och ser väldigt vanlig ut i mina arbetskläder. På väg hem stannade jag på affären för att köpa mjölk, när jag fick syn på en bekant. Hon har aldrig sett mig i arbetskläder och sa att hon inte insett att jag ”bara var en sjuksköterska”.

Wow! Under min 18 år långa karriär har jag hört den här meningen många, många gånger, men i dag tog jag åt mig. Är jag bara en sjuksköterska?

Bildkälla: Shutterstock

Jag har hjälpt bebisar in i den här världen, många av dem behövde hjälp att ta sina första andetag, och ändå så är jag bara en sjuksköterska.

Jag har hållit i patienters händer och sett till att de behöll sin värdighet när de tog sitt sista andetag, och ändå så är jag bara en sjuksköterska.

Jag har tröstat sörjande föräldrar efter de förlorat sitt barn, och ändå så är jag bara en sjuksköterska.

Jag har utfört hjärt- och lungräddning på patienter och återupplivat dem, och ändå så är jag bara en sjuksköterska.

Jag är läkarnas ögon, öron och händer med förmågan att assistera, behandla och vårda din sjukdom, och ändå så är jag bara en sjuksköterska.

Bildkälla: Shutterstock

Jag kan undersöka varje del av lungan på en nyfödd och komma fram till vilken del som tar upp för lite luft, och ändå så är jag bara en sjuksköterska.

Jag kan utbilda patienter, vårdare och undersköterskor, och ändå så är jag bara en sjuksköterska.

Jag för mina patienters talan i ett vårdsystem som inte alltid sätter mina patienters bästa först, och ändå så är jag bara en sjuksköterska.

Jag missar julaftnar, mina barns födelsedagar och skolmusikaler för att jobba och ta hand om era nära och kära, och ändå så är jag bara en sjuksköterska.

Jag klarar av blod, att kanylera och sy ihop ett sår, och ändå så är jag bara en sjuksköterska.

Bildkälla: Shutterstock

Jag kan hantera ett hjärtstopp hos en nyfödd, ett barn eller en vuxen, och ändå så är jag bara en sjuksköterska.

Jag kan tala om hur mycket adrenalin eller amiodaron baserat på vikt som ditt barn kan behöva för att återupplivas, och ändå så är jag bara en sjuksköterska.

Jag har erfarenheten och kunskapen som har räddat människors liv.

Så, om jag bara är en sjuksköterska, så är jag löjligt stolt över att vara en!”

Bildkälla: Flickr/COD Newsroom

Helt rätt – den här sjuksköterskan vet vad hon pratar om.

Dela gärna vidare för att hedra och uppmärksamma alla hårt arbetande och livsviktiga sjuksköterskor där ute. Vi uppskattar allt ni gör för oss!