Sjuksköterskan sover – möts sedan av makens brev och brister ut i tårar

Sjuksköterskan sover med sin son – morgonen efter ser hon makens brev och brister ut i tårar

Sjuksköterskan Rayena låg hemma och sov, helt slutkörd efter sina pass på sjukhuset. Plötsligt tog maken en bild på henne och spred den över internet som en löpeld, enligt Today.

Vad han skrev till bilden var högst oväntat, i alla fall från Rayenas sida.

Underbemannat, långa pass eller ont om tid. Det är vardag för sjuksköterskor som ibland eller väldigt ofta får jobb upp över öronen. Men inte slutar de arbeta när det blir jobbigt – de måste fortsätta för att rädda liv i vårt samhälle.

Tog en tupplur – maken knäppte bilder

Det är Rayena Wesson, 34, bekant med som jobbar som sjuksköterska i Alabama, USA. Hon bor tillsammans med sin man Bobby Wesson, 38, och deras två-årige son Declan.

If I had to do everything over again a thousand times I'd pick you over everything – every time.

Posted by Bobby Wesson on Sunday, 11 March 2018

En kväll tog Rayena en tupplur tillsammans med deras son. Då tog plötsligt maken en bild av de två och skrev ett brev som han publicerade på Facebook, enligt Today.

Brevet till frun

Så här skrev Bobby Wesson i sitt inlägg:

”Det här är min fru som tar en tupplur. Inom en timme kommer hon att vakna och göra sig i ordning för jobb.

Verktygen och föremålen hon behöver för att jobba kommer att samlas och kontrolleras noggrant – hennes hår och smink kommer att fixas snabbt. Hon kommer att klaga över att hon ser hemsk ut. Jag kommer inte att hålla med, på ett empatiskt sätt och ge henne en kopp kaffe.

Hon kommer att sitta på soffan med benen i kors under sig och försöka dricka kaffet medan hon glatt leker med bebisen som kryper över henne. Hon kommer till och från att blankt titta bort när vi pratar: är med sig själv för det kommande skiftet. Hon tror att jag inte märker det.

Hon kommer att pussa bebisen, och pussa mig för att sedan gå och ta hand om människor som har den värsta dagen i sina hela liv. Bilolyckor, skottskador, explosioner, brännskador och brutna ben – professionella, fattiga, pastorer, missbrukare och prostituerade – mammor, pappor, söner, döttrar och familjer – det spelar ingen roll vem du är eller vad som har hänt dig.

Hon kommer att ta hand om dig.

Hon kommer att komma hem 14 timmar senare och ta av sig skorna som hon har gått igenom blod, galla, tårar och eld med värkande fötter och lämna dem utanför.

Ibland vill hon inte prata om det. Ibland kan hon inte vänta med att få berätta. Inland kommer hon att skratta innan hon gråter och ibland kommer hon bara att gråta – men trots det kommer hon att vara i tid för nästa skift.

Min fru är en sjuksköterska. Min fru är en hjälte.”

This is my wife taking a nap. In an hour she will wake up, put on her scrubs and get ready for work. The tools and…

Posted by Bobby Wesson on Saturday, 7 November 2015

Bobby Wesson delade ut världens största hyllning till sin fru och hon brast ut i tårar. Hela internet fick ta del av den vackra berättelsen som speglar många sjuksköterskors vardag. Det är inget snack om saken att vår vårdpersonal tar hand om oss när vi blir sjuka, behöver hjälp eller är skadade.

Jag är så glad att vi har våra sjuksköterskor i denna värld.

Sprid gärna detta vidare för att hylla alla sjuksköterskor där ute som lägger hela sin själ i att hjälpa andra.