Sjukvårdaren Oliver besköts med raketer – lurades in i fälla

Nyårsafton brukar vara en stökig kväll för de som jobbar inom räddningstjänsten och vården, men inte helt vanligt är det att någon larmar ambulansen utan att det finns någon skadad.

När ambulanssjuksköterskan Oliver Green och hans kollega fick ett larm till ett bostadsområde i Kristianstad var de snabbt på plats, men väl där blev de beskjutna med raketer av ett stort gäng.
”Det mest sorgliga i detta är att någon faktiskt larmat ambulans med en enda anledning, att skjuta mot oss”, säger Oliver Green. 

Under nyårsaftons kväll får 24-årige Oliver Green och hans kollega ett brådskande larm till ett bostadsområde i Kristianstad, Skåne. De skyndar sig dit, och när de väl kommer in i området är de med om en ovanlig händelse. Ett större gäng närmar sig och beskjuter ambulansbilen med raketer. Efter ett tag inser Oliver och hans kollega att det inte finns någon skadad person på platsen, utan de har blivit larmade endast för att gänget ska kunna attackera dem. 

Genom att snabbt backa ut och invänta polis kom Oliver och hans kollega lindrigt undan, men händelsen kom som en chock för de båda vårdarna.
”Det mest sorgliga i detta är att någon faktiskt larmat ambulans med en enda anledning, att skjuta mot oss”, skriver Oliver på sin Facebooksida där han berättar om den ovanliga natten. 

Facebook/Oliver Green

Med sitt inlägg vill han uttrycka sin ilska och förtvivlan mot de som beter sig illa mot sjukvårdare, samtidigt som han tackar polisen för deras insats. 
”Vi gör bara vårt jobb och vi försöker bara hjälpa de mest akut sjuka, så låt oss göra det. Ett extra stort tack till Polisen som otroligt snabbt kommit till vår hjälp två gånger under natten!”, skriver han.

De som jobbar inom vården gör samhället till en tryggare plats för oss. Dela gärna om du vill visa din uppskattning mot sjukvårdare som finns där när det behövs.