Skådespelarens arga inlägg till publiken hyllas av hundratusentals.

Broadwayskådespelaren Kelvin Moon Lohs föreställning blev störd av ett gråtande barn mitt under en tyst och känslosam scen. Det är inte första gången som det händer, men den här gången var annorlunda. Pojken som skrek var nämligen autistisk.

Flera i publiken blev irriterade och ville att mamman skulle ta med sin son och lämna publiken.

Efter föreställningen valde Kelvin att skriva ett långt inlägg på Facebook. Texten har nu gillats av över 100 000 människor.

Så här inleder han sitt inlägg:

”Jag är arg och ledsen. Kom precis av scenen från dagens matiné och ja, det hände något. Någon tog sitt autistiska barn till teatern. Med det sagt – det här inlägget kommer inte att gå den vägen du tror.

Du tror att jag kommer förmana en mamma för att hon tog med ett barn som skrek under en tyst scen i föreställningen. Du tror att jag kommer hylla publiken som skällde på mamman för hon tog med sitt barn till teatern. Du tror att jag kommer ha sympati för mina kollegor vars föreställning blev störd av ett främmande ljud framför dem.

Nej.

Istället frågar jag dig – när blev vi teaterfolk och artister så intresserade av vår egen erfarenhet så att vi förlorade medkänslan för andra?”

Kelvin berättar att irritationen växte i lokalen när pojken skrek. Publiken vände sig mot mamman med arga blickar.

”Jag hörde ett mummel av: varför tar du med ett sådant barn till teatern?.”

Kelvin menar att det var fel av publiken att bli arga på mamman, eftersom de inte har någon aning om hur hennes liv är. Bara för att pojken var autistisk betyder det inte att han alltid beter sig illa.

”Vad publiken inte såg var en mamma desperat vädjade till sitt barn samtidigt som han greppade räcket och vägrade – och skrek ännu mer. Jag kunde inte titta bort. Jag ville skrika och stoppa föreställningen och säga: TA DET LUGNT. HON FÖRSÖKER: KAN NI INTE SE ATT HON FÖRSÖKER???!!!!”

Det är inte första gången som gråtande barn stör hans föreställning. Men bara för att pojken var autistisk reagerade publiken annorlunda.

”Inte mer än en vecka tidigare, under samma scen, var det en ung flicka i frontraden – till synes inte autistisk – som skrek och grät högt och ingen sa något då. Hur är det annorlunda?”

”Kungen och jag på Broadway är FAMILJEvänlig – och det betyder hela familjer är välkomna – med funktionshinder eller inte. Det gäller alla föreställningar.
Och nej, jag bryr mig inte hur mycket du spenderat på biljetterna.”

Tack för att du säger ifrån Kelvin! Här nedan kan du läsa hans inlägg i sin helhet.

I am angry and sad. Just got off stage from today’s matinee and yes, something happened. Someone brought their…

Posted by Kelvin Moon Loh on den 23 september 2015

Bildkälla: Facebook

12246839_10104449115174329_3484165923851496215_n

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna