Sköterskorna döpte henne till ”Tummelisa”, men 12 år senare har hon trotsat alla odds.

12-åriga Kenadie Jourdin-Bromley från Ontario i Kanada är precis som alla andra 12-åringar. Hon går i skolan, gillar sport och tycker om att rita. Det finns dock en sak som skiljer henne från sina jämnåriga kamrater – hon är nämligen bara 90 centimeter lång.

När Kenadie var 8 månader gammal blev hon diagnosticerad med en väldigt ovanlig form av kortväxthet som bara drabbar ungefär 100 personer i världen.

Bildkälla: Youtube

Det här medför att hon bland annat väger lika mycket som en normal 2-åring skulle göra, trots att hon är 12 år gammal.

Bildkälla: Youtube

Idag finns det inga effektiva behandlingar som kan hjälpa Kenadie och hennes diagnos medför bland annat hon utvecklas långsammare mentalt och ofta är sjuk. Vissa tvingas även leva med respirator och har svårt att äta.

Bildkälla: Youtube

Då hon bara vägde 1,1 kilo som nyfödd och var väldigt liten gav sköterskorna på sjukhuset henne smeknamnet ”Tummelisa”.

Bildkälla: Youtube

Och läkarna gav dystra besked till Kenadies mamma. De trodde att den lilla flickan bara skulle överleva några få dagar. När föräldrarna fick den informationen bestämde de sig för att döpa den lilla flickan samma dag som hon föddes så att hon i alla fall skulle ha ett namn innan hon lämnade jorden.

Bildkälla: Youtube

”Det var som att sörja – tanken på att allt liv du föreställt dig för ditt barn plöstligt skulle tas ifrån dig”, berättar mamman Brianne för Barcroft TV.

Bildkälla: Youtube

Men Kenadie tänkte inte bara lägga sig och ge upp. Nej, i stället trotsade hon all medicins personal och överlevde.

Bildkälla: Youtube

Och nu 12 år senare lever hon och mår riktigt bra. Även om hennes ben och armar är underutvecklade, hon har svårt att lära sig nya saker och hennes ben är sköra har Kenadie trotsat alla odds och är en lycklig och i allra högsta grad levande tjej.

Bildkälla: Youtube

Hon älskar att spela hockey, hålla på med konståkning, att gå i skolan och att simma.

”Hon är godhjärtad, kärleksfull och vill dela allting med alla. Hon är lättretlig, bestämd och självständig”, berättar mamman Brianne.

Bildkälla: Youtube

För familjen kommer dock livet att fortsätta sätta dom på prov då Kenadie ställs inför nya medicinska utmaningar i framtiden. Men familjen är ändå försiktigt positiv.

”Min önskan för Kenadie i framtiden är att hon är lycklig och att hon hittar saker som gör henne glad och som får henne att le”, säger mamman Brianne till Barcroft TV.

Bildkälla: Youtube

Här kan du se ett nyhetsinslag om Kenadie:

Jag är så imponerad av den här lilla tjejen och hennes viljestyrka, om du också är det får du gärna klicka på gilla här under