Skolan vägrade servera sonen lunch. Då marscherar mamman dit och chockar skolledningen fullkomligt.

Jag kan inte ens tänka mig in i den här situationen. Ett barn vill ha mat i skolan. Men istället för att hjälpa till kommer en mattant fram och rycker maten ut händerna på pojken, och slänger maten mitt framför ögonen på honom.

Allt för att han är skyldig några ynka kronor. Är det värt att förödmjuka ett barn för det?

Det var precis det som hände Dominic, men när han mamma fick reda på vad som hände så överraskade hon alla med sin medmänsklighet.

Läs gärna om mammans fina gest och dela den här artikeln för att inget barn ska behöva gå hungrig i skolan!

Dominic Grant är 16 år gammal. När han skulle ta mat i skolmatsalen blev han ställd och totalt chockad när mattanten gick fram till honom, tog brickan ur hans hand och slängde maten.

Anledningen?

Han var skyldig skolan mindre än 40 kronor för tidigare obetalda skolluncher.

– Det var väldigt pinsamt, har Dominic berättat för CNN. De tog min tallrik och sa att jag inte hade nog med pengar för att äta idag.

 När Dominic kom hem och berättade det för sin mamma kunde hon inte tro sina öron. Hennes son hade blivit nekad mat för att var skyldig mindre än 40 kr?

Visst, det ser annorlunda ut i USA. Man betalar själv för sina skolluncher. Men det är en sak att påminna en elev om en liten skuld. Det är en helt annan sak att slänga bort ätbar mat, förödmjuka ett barn framför sina vänner och sedan skicka den till lektionen hungrig.

Då fick Dominics mamma, Keown, nog. Hon marscherade ned till skolan och gjorde något som lämnade alla mållösa.

Hon betalade först av sin son skuld på lite mindre än 40 kr, sedan betalade hon av alla andra elevers matskulder också. Det slutade med att hon betalade 1800 kr till skolan för att hon inte ville att något annat barn skulle råka ut för samma sak som Dominic, ingen elev skulle behöva skämmas eller vara hungrig för att de inte hade tillräckligt med pengar.

Nu önskar jag bara att alla skolor kände likadant som Keown.

Här kan du se en intervju med mamman.

Var gärna med och DELA den här artikeln för att hylla den här modiga mamman!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna