Skolans nya förslag: Inför barnaga tills barnen får bättre betyg

En skola i Texas, USA, vill införa barnaga i klassrummen.

Anledning: Så eleverna ska få bättre betyg.

 

En grundskola i amerikanska Texas, Three Rivers, vill återinföra barnaga i klassrummen.

Om elever missköter sig, ska lärarna kunna straffa barnen. Bestraffningen kommer bestå av att läraren slår eleven med en paddel.

Skolan vill börja aga igen för att få bättre ordning och disciplin i klassrummen. Eleverna ska kunna straffas tills de sköter sig eller får bättre betyg.  

Men skolan kommer inte tvinga på de nya hårda reglerna.  

Alla barnens föräldrar måste först godkänna att lärarna får straffa barnen fysiskt. Många föräldrar är positiva och redan är många barn anmälda, uppger lokala medier.  

– Om en förälder tycker det känns olustigt, så kommer vi inte tvinga på deras barn något, säger Mary Springs, skoldistriktsöverintendent till sajten AWM.  

I USA är barnaga tillåtet i fler delstater. I Sverige förbjöds skolaga helt 1958.

Frågan rör upp känslor, men många som pratar om nyheten på Facebook är positiva: 

– Barnaga borde vara tillåtet i hela landet. Varför? Jo, lärarna har tappat kontroll över klassrummen och barn som inte sköter sig förstör för alla andra elever som vill studera, skriver Linda Saxton på Facebook

Men flera tycker också barnaga är helt fel. 

– Hur kan man tro att det kommer lösa något genom att slå barnen? Det är att gå tillbaka i tiden 30 år, skriver Susie Gearhart på Facebook. 

Men det en tid efter förekom det fortfarande att svenska barn kunde få en örfil eller rottingslag om de bröt mot reglerna.  

Personligen tycker jag att barnaga inte hör hemma i skolan, eller i hemmet, för den delen.

Vad tycker du om att barnaga fortfarande är tillåtet i flera länder? Dela gärna och skriv dina tankar i kommentarerna på Facebook.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna