Skrämde tjej i skogen på löpturen, nu hyllas hans inlägg om kvinnors otrygghet av tiotusentals.

Joakim Rosenqvist var ute på en löparrunda iförd pannlampa när han mötte en kvinna. När han råkade lysa henne i ansiktet blev hon rädd och skrek av skräck. Hon berättade att hon kände sig otrygg på grund av överfallen på kvinnor den senaste. Efter händelsen skrev Joakim ett långt inlägg på Facebook om händelsen och kvinnors otrygghet. Nu hyllas han av tiotusentals svenskar för sina starka ord och det är inte svårt att förstå varför. Det här är något vi inte kan uppmärksamma nog. Ingen ska behöva känna sig osäker och otrygg.

För Aftonbladet berättar 20-årige Joakim om händelsen.
– Jag kom runt en sväng och lyste henne rakt i ansiktet. Hon skrek till i ren skräck, så jag kände att jag självklart borde prata med henne, säger han.

När kvinnan förklarat varför hon kände sig otrygg erbjöd han sig att följa henne. Det slutade med att de sprang en kilometer tillsammans och samtalade om just kvinnors otrygghet. Joakim menar att det gav honom flera nya insikter.
”Jag blit förskräckt av att inse att idag så kan inte ens tjejer avnjuta samma sak som mig. De kan inte sätta sina fötter på gruset och känna pulsen höjas i takt med löpstegen, och känna frid och trygghet av detta. Att näst intill dagligen se ett nytt reportage eller en ny artikel i tidningen om att en tjej i varierad ålder blivit överfallen, misshandlad, våldtagen när de är ute på en löptur är fruktansvärt. Jag kan inte sätta mig in i hur det känns för dem, för jag kommer aldrig att känna samma känsla ute på spåren.”, skriver han i inlägget.

De senaste dagarna har inlägget spridits som en löpeld på Facebook och responsen har varit enorm.
– Jag trodde inte att det skulle få så mycket spridning som det fick. Det har varit otroligt positivt, säger Joakim till Aftonbladet.

Här nedan kan du läsa hela Joakims inlägg.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Jag känner mig inte osäker eller rädd med att ta ett steg ut genom dörren och ett steg in i skogen på löpslingan. Jag kä…

Posted by Joakim Tjockisen Rosenqvist on Thursday, August 27, 2015