Småbarnsmammans inlägg om denna skylt får tusentals föräldrar att klicka dela.

28-åriga Emma Hakala fick nog av att parkeringsplatserna avsedda för barnfamiljer jämt och ständigt var upptagna när hon kom till mataffären för att parkera. Med anledning av detta bestämde hon sig för att skriva ner ett inlägg på Facebook för att uppmana människor att tänka efter en extra gång. För Emma, som själv har fyra barn i hushållet, är det viktigt rent säkerhetsmässigt att kunna använda de mer rymliga parkeringarna avsedda för barnfamiljer. – Jag vill inte ha mina barn utanför rutan, bland körande bilar. Det är ju en säkerhetsrisk som man kan undvika med en familjeparkering som är större, säger hon till Expressen. Hon upplever att alltför många är fräcka och snor parkeringarna, trots att de egentligen inte behöver dem utan enkelt skulle kunna stå på en vanlig parkering istället. – Varenda gång man åker och handlar så har någon knyckt de där platserna. De har inget skäl för det, utan det är personer som inte har barn med sig eller som bara tycker att de ska in snabbt och därmed kan stå där. Eller folk som bara är bekväma av sig. Läs hela Emmas inlägg här under.

Såhär skriver Emma i sitt inlägg som i skrivande stund delats över 3600 gånger:

Har du någonsin sett den här skylten?

Jag tänkte berätta lite om denna parkeringsplats eftersom det uppenbarligen råder stor okunskap om denna.

Denna parkering är alltså INTE till för dej som:
– Bara ska springa in ett snabbt ärende i affären
– Inte orkar gå den extra biten från en vanlig parkeringsruta
– Har dina barn med dej men de är tonåringar
För att nämna några exempel.

Denna parkering är till för familjer med barn i bilen och som behöver extra utrymme.
Jag har ofta med mig mina två små barn i bilen och då behöver jag en extra bred parkeringsruta. Dels för att jag på ett enkelt sätt ska få i och ur dem ur bilen. Alla som någonsin försökt få in ett babyskydd i bilen när det står en annan bil nära intill förstår vad jag pratar om.
Jag behöver även en extra bred ruta för att kunna köra in kundvagnen mellan bilarna så det ena barnet kan vara i vagnen medan jag sätter i det andra barnet i bilen. Jag vill INTE ha något av mina barn väntandes i vagnen ute bland åkande bilar på parkeringen medan jag sätter i den andra.

Att barnparkeringen ligger närmst entrén finns även en tanke bakom. Dels att man inte ska behöva bära/gå med sina barn så lång bit (inte alla barn åker kundvagn) men framför allt för att biten bland körande bilar ska bli så kort som möjligt. Det är alltså väldigt viktigt ur säkerhetssynpunkt!

Så till alla er som gång på gång kniper familjeparkeringen när ni inte har skäl för det – tänk om! För dej innebär det att du vinner några meters promenad men du har troligen förmågan att kunna gå den extra biten, annars hade du antagligen fått parkeringstillstånd till handikapprutan.

Jag vill inte riskera mina barns säkerhet för att andra människor är lata!
Respektera att barnfamiljer behöver ha tillgång till dessa parkeringsrutor.

DELA VIDARE SÅ BUDSKAPET SPRIDS

Har du någonsin sett den här skylten?Jag tänkte berätta lite om denna parkeringsplats eftersom det uppenbarligen rå…

Publicerat av Emma Hakala den 27 mars 2016

Publicerad av Newsner Familj, gilla gärna