Småbarnsmamman blir stoppad av polisen – plötsligt utbrister hon ”skyltar eller mat”

Att vara en ensamstående mamma är inte alltid lätt. Precis så var det för Naomi, som hade två småbarn och jobbade hårt för att försörja dem.

Men en dag blev hon stoppad av polisen som funderade över hennes utgångna registreringsskyltar.

Hon förklarade hur ekonomin i familjen såg ut – och bara timmar senare skulle hon få ett oväntat samtal.

Naomi hade haft en tuff tid. Under sin andra graviditet hade hon drabbats av cancer, och efter hon kämpat sig igenom den kampen flyttade hon till en ny stad med sina numera två barn. 

Bildkälla: Youtube/CatalixTV

Naomi skaffade sig ett jobb, men kort därefter skulle hennes bil börja krångla.

Dessutom behövde hon köpa nya registreringsskyltar, något som kostade över 3500 kronor och som hon inte hade råd med. En dag när hon körde till jobbet såg hon en polisbil närma sig. Polisen klev ut ur bilen och närmade sig förarsätet där Naomi tålmodigt väntade.

Bildkälla: Youtube/CatalixTV

Naomi fick höra att hon körde med utgångna registreringsskyltar men försökte ändå berätta för polismannen att hon antingen fick köpa nya eller strunta i att köpa mat. Trots det lämnade hon platsen i tårar, med en bot.

Redan innan hade hon haft svårt att försörja sina barn och med en böter, som hon ändå accepterade, skulle det inte bli lättare. Hon jobbade hela dagen, fortfarande ledsen över vad som inträffat, tills timmar senare när telefonen ringde. Det var polisen. 

Bildkälla: Youtube/CatalixTV

Någon på Naomis jobb hade berättat för polisen vad som hade hänt. Polischefen från stationen berättade att en anonym person redan betalat Naomis bot och att de ville göra någonting för henne. 

Strax därefter kom polisen till hennes jobb med flera matkassar, ett presentkort på en kaffekedja och en ny leksak till hennes äldsta barn.

– Jag var helt och hållet stum. Att försöker täcka hyran, försäkring till mina barn, mat och andra varor på en lön är jättesvårt. Någon gjorde något de inte hade behövt göra. De kunde ha lämnat mig med bötern men det här var verkligen helt fantastiskt, säger Naomi. 

Bildkälla: Youtube/CatalixTV

Det här visar verkligen hur stor inverkan på någon en liten gest kan göra.

Naomi verkar vara en fantastisk mamma som jobbar hårt för att försörja och uppfostra sina barn och att poliserna såg in i sina hjärtan för att hjälpa henne gör mig så glad. 

Polisens otroligt fina gest är värda att uppmärksammas. Dela gärn artikeln med dina vänner på Facebook om du också tycker vi kan göra mer för våra medmänniskor.