Småbarnsmamman Linn tröttnade på fartdårarna – snickrade ihop egen skylt

Villakvarteret som skulle vara lugnt och stillsamt utvecklades till rena skräcken för småbarnsföräldrarna i området.

Vissa bilister kunde inte hålla fartgränsen på 30 km/h utan gasade på i betydligt högre hastighet – och mamman Linn Bark fruktade för sönernas säkerhet.

Då fick hon en idé.

I en intervju med tidningen Lands Annika Boltegård förklarar småbarnsmamman Linn Bark att hon inte vågade lämna sönerna, 4 respektive 6 år gamla, ensamma i trädgården – med rädslan för att de kanske skulle glömma hennes varningar och springa ut för att exempelvis hämta en boll på gatan i samma sekund som fartdårarna susade förbi.

Men till slut tröttnade hon på bilisterna – och snickrade ihop en egen vägskylt för att få dem att reagera och sakta ner.

Facebook-sidan ”Återbruka mera!” har hon delat med sig av den smarta idén.

”Blir ständigt så irriterad över att folk kör som svin på vår gata trots att vi bor i ett villaområde så jag gjorde den här; gammal plywood, trasiga regnbyxor, en sönderklippt reflexväst. Nu kanske folk hajar till när de åker förbi och saktar ner lite. Jag hoppas ju innerligt på det. Kidsen insisterade på att ha sina egna ansikten på gubben”, skriver Linn Bark på Facebook.

Vägskylten består av en modell i naturlig storlek – som på ena sidan föreställer 4-årige Oliver och på andra sidan 6-årige Elliot. I handen håller de en skylt med texten ”Kör sakta!!! Jag är värdefull”.

Bildkälla: Linn Bark/Återbruka mera! (Facebook)

Facebook-inlägget tog snabbt skruv på internet, där andra föräldrar hyllade initiativet. Hemma i villaområdet har draget också fungerat, då bilisterna tycks ha insett farorna med att gasa på.

– Det är en klar skillnad. Folk kör mycket lugnare förbi här nu. Vi har två skolor och ett dagis i området och många föräldrar som skjutsar sin barn verkar tyvärr strunta i 30-skylten. Många kör betydligt fortare, säger Linn Bark till Land.se.

Dela gärna vidare så fler kan läsa om småbarnsmamman Linns smarta initiativ!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna