Småbarnsmamman Nathalie glömde väskan på tåget – då fick främlingen en klockren idé

Nathalie Andersson, hennes sambo och deras tre månader gamla bebis skulle åka från Molkom till Lysekil för att fira nyår och ha lite efterlängtad semester.

Resan gick bra och bebisen, som gjorde sin första riktiga resa, var på toppenhumör – men när familjen bytte från tåg till buss gjorde de snart en bitter upptäckt.

De hade glömt sin samlade resväska – med ALLT innehåll – på tåget.

Det var dock inte slutet på historien.

Familjen bestämde sig för att i alla fall ta sig vidare den sista biten till Lysekil och försöka lösa situationen därifrån. Samtidigt började småbarnsmamman Nathalie ringa runt för att lokalisera var väskan hade tagit vägen.

Efter en hel dag med hopplöst sökande fick hon till slut veta att resväskan hade åkt ända till hittegodsavdelningen i Stockholm. Den skulle kunna skickas med postombud – men dessvärre hade familjen inte råd att lägga ut den dryga tusenlappen som skulle krävas.

Istället bestämde sig Nathalie för att ta till ett långskott. Hon slängde på chans ut en fråga i Facebook-gruppen ”What do you need help with today buddy?” för att kolla om någon vänlig själ skulle kunna plocka upp väskan i Stockholm och skicka tillbaka den – och snart skulle en kedja av goda gärningar rulla igång.

Bildkälla: Facebook

Flera kommentarer och meddelanden trillade in från människor som erbjöd sig att hjälpa till – och en kille avbröt sin tvättid för att istället hämta väskan och lägga den på ett direkttåg till Göteborg.

Med en bild på tågvagnen och platsen för väskan var det dags för nästa medmänniska att ta vidare. En kvinna hämtade upp väskan på stationen i Göteborg – och lämnade den på bussen mot Lysekil.

Några timmar senare anlände bussen till Lysekil – och visst, där fanns Nathalies resväska i säkert förvar.

– Jag fattar ingenting. Jag trodde aldrig det skulle funka. Väskan låg själv hela vägen från Stockholm till Lysekil. Jag hade inte råd att betala för att skicka hela väskan därifrån, säger Nathalie till Expressen.

Den fina gesten gjorde Nathalie alldeles rörd. I ett inlägg i Facebook-gruppen riktar hon ett stort tack till alla inblandade: ”Nu sitter jag här med gråten i halsen för att jag är så otroligt tacksam för att änglar finns! Vad jag hade gjort utan dessa människor vet jag inte… Denna grupp är fantastisk! Kommer att pay it forward för all framtid! Heja medmänsklighet och kärlek!”.

Så här borde vi alla ställa upp för våra medmänniskor. Dela gärna vidare för att hylla främlingarnas fina insats!