Smarta idén räddade Franks 70-årsfest i coronatider – alla gäster fick badringar att hålla avstånd i

Även om antalet intensivvårdspatienter och döda sjunkit så är det fortfarande viktigt att hålla avstånd och respektera restriktionerna.

Tyvärr finns det många som struntar i regler, men det finns också de som tagit tillvara på sin fantasi och kreativitet, med anledning av att man inte kan göra som man annars skulle gjort.

Frank Stenholm, från Tjörn hör till av de fantasirika som gjorde det bästa av situationen när saker inte gick som planerat. Istället för att ställa in hela sitt 70-årsfirande fick han en snilleblixt om hur gästerna kunde umgås på säkert avstånd.

– ! Det blev lite större än vi trodde, Det var nog detta som många saknat, säger Frank Stenholm till Newsner.

Foto: Privat

Badringar för att hålla avstånd

När Frank Stenholm började planera sitt 70-årsfirande förra året var det tänkt att ske i form av en stor fest med 75 personer samlade. När pandemin slog till blåste han va alltihop, tills han kom på andra tankar.

– Vi hittade ringar som var tillräckligt stora för att passa vuxna. Alla blev så förvånade när de kom. Vi satte ribban för hela kvällen direkt. Om man har en badring på sig så tänker man noga på avståndet hela tiden. Vi minglade i en och en halv timme och ingen tog av sig sin badring under hela tiden, säger Frank Stenholm till Aftonbladet.

Foto: Privat

Inga tecken på symptom

Efter minglet fick gästerna sätta sig till bords med sina respektive, även där med avstånd till andra.

För Aftonbladet berättar Frank att festen blev lyckad, och att alla han pratat med efteråt har mått bra och inte haft några symptom på corona.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required