Restaurangens personal såg hemlös äta ur soporna – deras budskap rör mig till tårar

Oavsett var man befinner sig på jorden finns det nästan alltid någon hemlös som inte vet hur de ska få tag i nästa måltid. Men något som är kanske mer utbrett än fattigdom är människans medkänsla.

Det är inte minst personalen på den här snabbmatsrestaurangen i USA ett bevis för.

Hemlös
Källa: Wikimedia commons

När de såg hur en hemlös man rotade i deras sopcontainer bestämde de sig nämligen för att hjälpa honom.

Istället för att be polisen köra bort den hungrige mannen, gjorde de något som kan få vem som helst att smälta som osten på deras pizzor.

hemlös
Källa: Flickr/ Mack Male

Genom åren hade personalen på den populära snabbmatskedjan stött på den hemlöse mannen, som letat efter något att äta när han trodde att ingen såg.

Varje gång de försökte närma sig honom så rusade han skamset iväg, i tron om att de ville bli av med honom. Men efter att ha försökt hjälpa honom under en längre tid valde de en annan strategi.

Erbjöd hjälp

De satte helt enkelt upp en lapp i ett av restaurangens fönster. Det är svårt att inte bli tagen av deras rörande ord:

”Till dig som letar i våra sopor efter något att äta,

Du är en människa som förtjänar mer än mat från en soptunna.

Kom gärna in när vi har öppet så bjuder vi på lite pizza och ett glas vatten utan kostnad. Inga konstigheter.”

hemlös
Källa: Twitter/Rachel Nistler

Även om de inte hade behövt hjälpa mannen så kände personalen att de kunde lysa upp en annan människas dag. Något så enkelt som ett självklart mellanmål för vissa kan vara livsavgörande för en annan.

Och det är inte första gången som snabbmatskedjan gör en god gärning. När dagen är slut och det fortfarande finns pizza kvar, så brukar de ge den överblivna maten till ett närbeläget härbärge.

All mat som annars skulle åka i soporna kan istället mätta många hungriga magar, och ge lite ljus i en annars så mörk tillvaro.

Personalen visar ett fint exempel på hur vi kan hjälpa varandra i svåra stunder. Dela för att uppmuntra andra att göra samma sak!