Sofia vann pengar på skraplott. Då såg hon en hemlös man och gjorde något alldeles underbart.

Jag blir alltid så glad av att läsa om underbara medmänniskor där ute som tänker ett steg längre och hjälper andra. Det behöver inte ens vara en stor gest, då de små gärningarna ofta kan betyda mer än vad du kanske tror. En sådan historia utspelade sig nu i helgen i den amerikanska staden New Bedford. Sofia Andrade hade precis skrapat fram en vinst på cirka 1 700 kronor på en vanlig skraplott och var på väg hem i sin bil – när hon såg den hemlöse mannen Glenn Williams.

Utan att tveka bestämde sig Sofia för att hon skulle hjälpa den hemlöse mannen. Hon bjöd in honom i bilen och körde till ett café.

– Jag visste att pengarna aldrig riktigt tillhörde mig. Pengarna var menade för att hjälpa honom, säger Sofia Andrade till wcvb.com.

Över en kopp kaffe fick hon veta att Glenn, som hade varit hemlös i tre år, inte ens hade någonstans att sova på det lokala härbärget eftersom sängplatserna var slut. Men den här natten skulle Glenn minsann få en god natts sömn – för Sofia spenderade sin lotterivinst på ett motellrum som han kunde spendera natten på.

– Jag kan inte tro att det finns någon som henne. Hon förtjänar mycket beröm för vart jag är just nu, säger Glenn Williams till wcvb.com.

Men det är inte allt. Sofia bestämde sig dessutom för att starta en insamling till förmån för Glenn – och efter att historien fått spridning på nätet har Glenn också fått hjälp från annat håll, bland annat via en hårklippning och varma kläder.

To everyone that has been sharing my post and helping in any way they can this is Glenn I wanted to put a face to the amazing wonderful man who is touched my heart in so many ways

Publicerat av Sofia Lorena den 14 februari 2016

Jag tycker att det är så fint att Sofia valde att hjälpa en hemlös man när hon vann pengar på skraplotten – små gärningar kan som sagt betyda en förmögenhet för någon annan och därför är det viktigt att vi alltid tänker på våra medmänniskor.

Dela gärna vidare texten på knappen här under om du tycker att Sofias gest mot den hemlöse mannen var fin, så att fler kan uppmuntras till att göra likadant.

Annons: Här kan du också vinna miljoner. Just nu ligger över 20 miljoner kronor i jackpotten och väntar på en svensk. Registrera dig idag och få 20 gratisspinn direkt, och ytterligare 180 spinn vid en första insättning. (LeoVegas)