18-årige Sofie hade ingen att gå med på balen. Då rycker hockeystjärnan in.

Sofie Ruther från Helsingborg hade ingen kavaljer till skolans avslutningsbal. Men nu ställer den 36-årige idrottsstjärnan upp för barndomsvännen och blir hennes kavaljer.

36-årige Mathias Tjärnqvist har vunnit två SM-guld, två VM-silver och gjort flera säsonger i världens bästa hockeyliga NHL. Men han har inte förändrats ett dugg för det. Barndomsvännen Joakim Ruthers dotter Sofie hade ingen kavaljer till hennes avslutningsbal i Helsingborg. Då slog Joakim en signal till hockeystjärnan och familjens mångåriga vän – som utan att tveka ställde upp.
– Han är makalös. En gång när vi diskuterade min dotters framtid sa Mathias att han ställer upp, oavsett vad. Sofie blev jätteglad när jag berättade att han går med henne på balen, annars hade hon fått gå ensam, säger Joakim Ruther till HD som skriver om stjärnans fina gest.

Pappa Joakim visst vem han skulle ringa för att eskortera dottern till studentbalen.
– Jag förklarade läget och Mathias första fråga var vilken färg Sofie har på klänningen så han kunde matcha hennes klädsel.

Posted by hd.se on den 21 maj 2015

Bildkälla: HD.

Hockeystjärnans relation till familjen går tillbaka till barndomsåren. Sofie har Downs syndrom och som litet barn brukade Tjärnqvists mamma vara barnvakt åt henne. En dag var hon upptagen och kunde inte ställa upp, då fick hennes son och framtida NHL-spelare ställa upp som barnvakt åt Sofie.
– Han är trevlig, snäll och söt. Jag har längtat, det ska bli roligt och spännande att gå på balen, säger Sofie Ruther till HD.

Tänk om fler kunde vara så här ödmjuka och generösa. Vi får hoppas att det blir en fantastisk kväll för Sofie!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna