Sommarvärden Martha Ehlin har gått bort. Hon blev 38 år. Vila i frid!

Vid 32 års ålder fick Martha Ehlin veta att hon led av obotlig cancer. Men Martha gav inte upp. För att överleva krävdes det fem olika organdonationer. Hennes kamp fortsatte och i den inspirerade hon massor av människor. Hon startade organisationen MOD (Mer organdonation) och var sommarvärd 2013. Men cancern kom tillbaka. I lördags lämnade Martha Ehlin jordelivet vid en ålder av 38 år. Vila i frid.

När Martha drabbades av cancer för sex år sedan tvingades hon göra valet mellan cellgiftsbehandlingar resten av livet eller fem olika organdonationer. Hon valde det sistnämnda och efter två år av behandlingar var hon fri från cancern.

Då startade Martha organisationen MOD för att hjälpa människor som var i samma situation. I dag är det Sveriges största informations- och kunskapscentrum om donation. MOD är drivande i frågan om att se fler donera sina organ i Sverige. Hennes kamp inspirerade många och 2013 var hon sommarvärd i P1 efter att ha röstats fram som lyssnarnas egna val.

Bildkälla

sommarvard

Men cancern kom tillbaka. Martha var tvungen att genomgå en ny operation – men den här gången orkade inte längre hennes kropp. Den 19 mars lämnade Martha jordelivet lugnt och stilla omgiven av hennes närmaste.

”Våra tankar går först och främst till familjen samtidigt som vi försöker förstå det som är oförståeligt och acceptera det som är oacceptabelt”, skriver MOD på sin hemsida.

Vila i frid, Martha!