Sonen blir inbjuden till ett födelsedagskalas. Men det är raderna i botten som får mamman att börja gråta.

Som förälder är det alltid jobbigt att få beskedet att ens barn har någon sjukdom eller diagnos. Det kräver ett större behov av att alltid finnas där och hjälpa, man lär sig att anpassa hela sitt liv och schema efter barnet – men samtidigt är det alltid svårt utanför hemmet eftersom utomstående kanske inte tänker, eller är medvetna, om situationen. Därför är det så hjärtevärmande med vänliga, omtänksamma själar som bryr sig och hjälper familjen även fast de inte behöver. En sådan situation har småbarnsmamman Tricia Klein delat med sig av på sin blogg, The book of Timothy. Tricias son, 7-årige Timothy, har diagnosen icke-verbal autism och har haft svårt att hitta en riktig vän – men när han en dag kom hem med en speciell födelsedagsinbjudan kunde inte mamman låta bli att gråta.  

Tricia Klein är en småbarnsmamma från Kanada, och ett av hennes tre barn är 7-årige Timothy. När pojken var två år fick han diagnosen icke-verbal autism, vilket innebär att han har det lite svårt i sociala sammanhang.

På grund av Timothys svårigheter att interagera med andra människor så har mamma Tricia ofta tvingats tacka nej till klasskamraternas födelsedagskalas.

timothy
Bildkälla: The book of Timothy (Facebook)

Men en dag kom Timothy hem med en speciell inbjudan. Klasskamraten Carter önskade att Timothy skulle komma förbi på kalaset – och bifogat till brevet fanns också en liten lapp från Carters mamma. Där stod det:

”Carter satt bredvid Timothy i skolan och han pratar alltid om honom. Jag hoppas verkligen att han kan komma. Vi ska hyra en hoppborg som man kan sätta fast en liten rutschkana i. Vi kommer också att ha vattenballonger och vattenpistoler. Kanske kan Timothy komma lite tidigare på dagen om det blir för mycket för honom med hela klassen där. Hör bara av dig så vi kan få det att fungera.”

timothy2
Bildkälla: The book of Timothy (Facebook)

Mamma Tricia blev helt tagen av den omtänksamma gesten.

– Jag var chockad över att någon inte bara tog sig tid att skriva brevet, utan också att vara omtänksam nog att vilja inkludera honom med alla hans svårigheter. Det var ett underbart ögonblick, säger Tricia till ABC News.

timothy4
Bildkälla: The book of Timothy (Facebook)

Carters mamma, Ainsley Peikos, tyckte i sin tur att det var en självklarhet att bjuda in Timothy till kalaset och se till att det skulle passa honom också.

– Carter har alltid pratat om honom, så jag tvekade aldrig när han ville att Timothy skulle komma på kalaset. Den enda frågan var hur vi kunde få det att fungera så Timothy kunde komma över och ha det lika roligt som alla andra, säger Ainsley till ABC News.

Själva kalaset blev också en succé. Timothy kom dit lite tidigare och begav sig direkt in i hoppborgen för att leka med Carter. Tillsammans hade de en underbar dag, och de båda mammorna har också blivit väldigt goda vänner efter händelsen.

– Jag önskar bara en sak för våra barn, för alla barn egentligen, och det är att de ska få vara delaktiga. Allt de vill är att känna sig inkluderade och accepterade för vem och vad de är, att det är okej att vara annorlunda, säger Tricia Klein till ABC News.

timothy3
Bildkälla: The book of Timothy (Facebook)

Vi får aldrig glömma bort hur mycket en liten gest kan betyda för någon annan. Bara att visa lite omtanke för någon annan kan vara guld värt – och det tycker jag är något som vi alltid ska bära med oss. Dela gärna vidare så dina vänner också får läsa den rörande historien och inspireras att göra något fint för någon annan!