Sonen dödförklaras efter 10 h i en snödriva – när pappan ska ta farväl känner han pulsen

Endast 25 år gammal hittas Justin ihjälfrusen i en snödriva. Sjukvårdarna dödförklarar honom snabbt, men en läkare har fortfarande hopp om den unge killen. 

Läkaren beordrade hjärt- och lungräddning på en person som varit död i flera timmar. När familjen gjort sig redo för att säga hejdå säger läkarna att de har puls.

När 25-årige Justin Smith hittades i en snödriva längs vägen hade han legat där i nästan tolv timmar. Justin var på väg hem från sina vänner, men kom aldrig fram på grund av det svåra ovädret. När Justins pappa Don äntligen hittade sin son hade han ingen puls.

Sjukvårdarna konstaterade att Justins kroppstemperatur var under 20 grader, och att hans hjärta slutat slå en bra stund innan han hittades. Kort därefter dödförklarades 25-årige Justin, det skriver Washington Post

En förtvivlad pappa Don började att informera familjen om deras sons bortgång, samtidigt som dödsorsaken utreddes. 

Men Justin var inte död, åtminstone inte för evigt. Gerald Coleman – en läkare vid Lehigh Valley Hospital, var den enda som inte gett upp hoppet om Justin, trots att han saknade puls. 
– Min medicinska tanke är väldigt enkel: du måste vara varm för att vara död, säger Coleman enligt Washington Post. 

Gerald Coleman beordrade hjärt- och lungräddning på en person som varken hade blodtryck eller puls, och som slutat andas flera timmar tidigare. 25-årige Justins hjärta pumpades fullt med varmt, syrefullt blod. En kort stund senare är han vid liv igen. 

Normalt sett klarar sig inte hjärnan utan syre i mer än fyra minuter, vilket skulle innebära att Justin blivit hjärndöd av timmarna i snödrivan. Efter två veckor i koma händer dock det ofattbara – Justin vaknar upp vid fullt medvetande. Han var svag och förvirrad, och hade förfrusit fingrar och tår, men hans hjärna oskadad. 

Justin är enligt doktor Coleman ett levande mirakel, och menar att fallet med honom revolutionerat modern medicinsk forskning. 

Tack vare läkarens starka vilja att ge Justin en till chans överlevde han och kan kalla sig själv ett mirakel.

Dela gärna om du tycker att fler läkare aldrig borde ge upp.