Sonen gråter och har hög feber – då inser mamman att läkarna gjort ett livsfarligt misstag

Vattkoppor har nästan alla haft och jag minns fortfarande hur fruktansvärt jag tyckte att det var. Men jag är ändå glad at jag har haft det och slipper oroa mig för att få det som vuxen, då ska det tydligen vara ännu värre.

Vattkoppor anses inte vara en speciellt farlig sjukdom och alla går igenom samma plåga men för en mamma blev hennes sons insjuknande till en mardröm.

Hayley Lyons från Warrington i England tog med sin son Lewis till doktorn när hans feber blev oroväckande hög.

Facebook/LoveWhatMatters

Läkaren rekommenderade henne att ge ibuprofen som både är smärtstillande och febernedsättande. Hon litade på läkaren och gjorde som han sagt.

Efter att Lewis fått tabletten blev hans tillstånd snabbt värre, och Hayley fick rusa sin son till sjukhuset för andra gången på kort tid där han denna gången lades in, han hade fått en allvarlig infektion.

Efter att även en av hennes vänners barn fått vattkoppor kände hon att hon ville varna andra barn.

Så här skrev hon på Facebook:

Nu går det vattkoppor igen, och jag vill gärna påminna alla om att INTE ge sina barn neurofen/ibuprofen.

Fyra olika läkare skrev ut det till Lewis när vi inte kunde få ner hans feber. Denna typ av medicin är antiinflammatorisk, den reagerar med vattkoppor och gör att de tränger djupare in i huden.

Det var först när vi tog Lewis till Alderhey (alla läkare från vårt lokala sjukhus skickade bara hem honom och sa: det är bara vattkoppor ) som vi fick reda på detta. 

Facebook/LoveWhatMatters

Han diagnostiserades med blodförgiftning och blev inlagd så fort vi kom fram till Alderhey.

Tack vare att vi stod på oss och åkte vidare till ett barnsjukhus mår han idag bra.

Det kunde ha slutat illa om det inte vore för läkarna på Alderhey och deras god råd, omvårdnad och kunskap.

Använd bara CALPOL (ett läkemedel som innehåller den aktiva substansen paracetamol) för att få ner febern.Det står till och med på neurofens hemsida att man inte ska använda den vid vattkoppor. (Vi upptäckte detta när det redan var för sent). Men när ens läkare skriver ut det är det inte så att vi ifrågasätter det.

Tack vara att Hayley var så observant och insåg att Lewis var allvarligt sjuk gick det i det här fallet bra. På vattkoppor.se kan man också läsa om att det endast är värktabletter med paracetamol som ska användas.

Facebook/HayleyLyons

Dela gärna denna artikel med dina vänner på Facebook för att varna andra föräldrar så att inte fler behöver drabbas.