Sonen upptäckte pappans hemlighet på kyrkogården. Nu hyllas 86-åringens fina gest av tiotusentals.

Förra året tvingades 86-årige Jake Reiss ta farväl och begrava av sin hustru, Diane Reiss. Två gånger om dagen besöker han sin hustrus grav och ser till att allt ser prydligt och fint ut.

Men det är inte det enda som Jake tar sig an på kyrkogården. Det var inte tänkt att någon skulle få reda på det, men när sonen Roger svängde förbi en dag upptäckte han att pappan inte bara skötte om sin egen grav.

 

I ett uppmärksammat Facebook-inlägg som spridit sig på nätet beskriver Roger vad han såg när han besökte kyrkogården. Jake hade inte tänkt att berätta för någon vad han sysslade med, men så småningom förklarade han hur det hela låg till för sonen.

Det började med att Jake var på kyrkogården precis som vanligt, när han fann en kvinna som satt vid en gravsten och grät. Graven tillhör soldaten Joseph Villa, som dog i en bilolycka endast 35 år gammal och det var hans mamma Rachel Villa som satt vid stenen.

De två gick en liten promenad och pratade och sedan gick de åt skilda håll.

Några dagar senare märkte Rachel och hennes familj att gräset runt Josefs grav börjat växa. Det var inte solbränt, brunt gräs längre, som på de flesta andra gravarna vid kyrkogården.
– Vi märkte att gräset vid gravplatsen var lite fuktigt och vi trodde att det kanske var dagg, men vi tittade runt lite och Josefs grav var den enda som var vattnad. Jag tänkte att det var någonting som inte stod rätt till, säger Rachel enligt Click 2 Houston.

Men det var inget konstigt med det hela. Det var helt enkelt Jake som såg till att graven såg fin ut.
– Jag tänkte att vi kanske hade en ängel som vakar över Josef. Men det var Jake som var ängel, säger Rachel.

vatten1

Sonen Rogers Facebook-inlägg om pappans fina gest sprids som en löpeld och det förstår jag verkligen.
– Jag är mycket stolt över min pappa för vad han gör för att hedra honom. Jag älskar dig, pappa, skriver Roger.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

It’s been over a year now since Mom left us to go to her Heavenly home. Dad goes out to the grave to visit her twice a…

Posted by Roger Reissig on den 10 augusti 2015

Vi kan bara hålla med. Vilken superfin man och medmänniska! En liten handling som ger så mycket tillbaka.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna