Spädbarnet dör under hjärtoperationen – 12 minuter senare lyckas läkarna med det otroliga

När lilla Lincoln kom till världen visste hans mamma och pappa redan att han var sjuk.

Mindy och Rob Seay från Ancorage, Alaska fick beskedet redan 20 veckor in i graviditeten. pojken hade ett allvarligt hjärtfel och rusades iväg till operation strax efter födseln.

En shunt opererades in i för att han skulle överleva.

Facebook/RobertLeeSeay

Efter bara tre månader var shunten för liten för Lincoln och föräldrarna fick ett besked som ingen förälder någonsin vill behöva höra. Deras älskade son behövde en hjärttransplantation.

Lyckan över att nyss ha blivit föräldrar för tredje gången blandades med rädsla och ovisshet om vad som skulle hända med deras nyfödde son.

Rob insåg att han var tvungen att fatta ett drastiskt beslut för familjens skull. Så här säger Rob till Upworthy:

”Jag vägrade att låta min familj bli lidande, jag försäkrade mig om att allt jag gjorde var det bästa tänkbara för min familj.”

Rob ville att Mindy skulle fokusera på två saker, sin egen hälsa, och Lincolns.

Facebook/RobertLeeSeay

Resten skulle han själv ta hand om. Han sa upp sig från sitt jobb, och flyttade hela familjen, inklusive parets två äldre pojkar till ett hus nära sjukhuset i Seattle, där Mindy och Lincoln befann sig. Han hittade en ny skola till pojkarna, tvättade, städade, handlade och gjorde allt annat som familjen behövde.

Han ville även vara säker på att pojkarna hade det bra i Seattle trots att anledningen till att de hade flyttat var allt annat än bra.

Facebook/RobertLeeSeay

Han pratade ofta med pojkarna om hur de mådde, han ville inte att några känslor skulle ligga och bubbla under ytan. De skulle vara ärliga och prata med varandra även om livet kändes tungt.

Efter två hjärtstopp fick familjen veta att det fanns ett hjärta till Lincoln. Det var den gladaste nyheten familjen Seay fått sedan Lincoln föddes.

Facebook/RobertLeeSeay

När man var i full gång att förbereda Lincoln för hjärttransplantationen stannade hans hjärta ytterligare en gång och den lilla pojken dog.

Men läkarna vägrar att ge upp, de öppnade upp bröstet på pojken och började för hand masserade hjärtat tills de lyckades koppla upp Lincoln på en hjärtmaskin. Ett ingrepp som brukar ta två timmar utfördes på bara 12 minuter.

Facebook/RobertLeeSeay

Några timmar efter hjärtstilleståndet kunde Lincoln få sitt nya hjärta och han blev som förbytt. Den innan så ömtåliga och sjuka pojken var nu full av liv och glädje, precis som ett barn ska vara.I den här berättelsen finns det många hjältar.

Lilla Lincoln som kämpat enda sedan han föddes, Mindy som inte lämnat sin sons sida, läkarna som lyckats med det som ingen trodde var möjligt, och Rob som gjort allt som krävts för sin familj.

Facebook/RobertLeeSeay

När livet känns tungt och du inte vet vad du ska ta dig till, finns där en kraft som du tidigare inte visste fanns.

Du orkar mer än du någonsin orkat innan och du får hjälp från människor du inte visste fanns.

Dela gärna denna historia vidare för att bevisa att det även mörka stunder finns hopp!