Staden vägrar ge pensionärer en trappa – då bygger farbrorn en egen, som rivs ned

Så som världen ser ut i dag är det tyvärr inte sällsynt att våra äldre hamnar i kläm.

Är det inte usel mat på äldreboenden så är det pensionärer som tvingas leva i fattigdom – eller politiker som ignorerar hela samhällsgruppen.

Just det sistnämnda var också precis vad som nyligen hände i den kanadensiska staden Toronto.

När nyheten slog ned att ett grannskap i Toronto skulle få en vacker park, och dessutom i ett område där många pensionärer ofta vistades, var det idel glada reaktioner.

Men den glädjen förbyttes snart mot ilska.

Det fanns nämligen ett problem: staden hade inte byggt någon trappa ned till grönområdet, vilket gjorde situationen både besvärlig och farlig för pensionärer. Bland annat bröt en person handen efter ett fall.

Bildkälla: Global News

Den ohållbara situationen fick snart pensionärerna att vädja till staden att bygga en enkel trappa… så döm av deras förvåning när staden vägrade.

En politiker förklarade nämligen att det skulle kosta någonstans mellan 500 000 och 1,2 miljoner kronor att konstruera en uppsättning trappor.

Så en av pensionärerna, Adi Astl, tog saken i egna händer – och snickrade ihop en trappa för 4 000 kronor på 14 timmar.

Bildkälla: Caryn Lieberman/Twitter

Slutet gott, allting gott? Absolut inte.

Staden, som visserligen var tacksamma över Adis flitiga arbete, konstaterade snart att trappan inte hade byggts enligt regelverket – och bestämde sig därför för att riva den.

”Till syvende och sist har staden en ansvarsfråga. Vi måste vara säkra på att vissa tillgångar i offentliga utrymmen följer reglerna och uppfyller vissa säkerhetsstandarder”, löd ursäkten från Justin Di Ciano enligt Global News.

Bildkälla: Global News

Det hela la naturligtvis grunden för ytterligare raseri och protester från medborgarna.

Till slut vek sig staden – och självaste borgmästaren John Tory ringde upp pensionären Adi Astl, vars ihopsnickrade trappa hade blivit riven. Borgmästaren tackade så mycket för Astls möda och för att han hade lyft problemet, och lovade nu att de skulle bygga en ny trappa.

Inte heller för de miljonsummor som det tidigare varit tal om, utan för det betydligt mer överkomliga priset 80 000 kronor.

Bildkälla: Shallima Maharaj (Twitter)

Det nya bygget påbörjades i princip omedelbart så att pensionärerna till slut fick sin trappa – och Adi Astl hyllas nu som en hjälte i staden.

Samtidigt är borgmästaren besviken över hur situationen hanterades av stadens politiker.

”Jag vill tacka Mr. Astl för att han tog ställning i den här frågan. Hans hemmagjorda trappa har sänt ett budskap som jag vet att politikerna i staden har hört högt och tydligt”, säger borgmästaren John Tory enligt Global News.

Se nyhetsinslaget om händelsen här:

Så här får det inte gå till, våra äldre förtjänar att bemötas med RESPEKT och VÄRDIGHET.

Dela vidare den här artikeln som ett exempel på hur våra äldre INTE får bemötas!