Sten är 104 år och nyförlovad med nyfunna kärleken Solweigh: ”Det sa klick”

Det sägs att kärlek inte har någon ålder, och visst är det väl ett fint talesätt? För kärlek är ju det bästa som finns, så om man får fortsätta att uppleva det sent i livet finns det all anledning att vara lycklig.

Att hitta en partner efter att man fyllt 100 år hör dock inte till vanligheten. Sten Bolling hittade sin när han var 104. Nu har han förlovat sig med sin Solveig och kan därmed vara den äldsta nyförlovade människan i världen.

Sten Bolling har alltid gillat att dansa, så efter ett 104-årigt liv har han hunnit dansa med en hel del damer i sin dagar. Men på äldre dagar var det en dam han föll för direkt – Solweigh.

Frågade om hon skulle med till Bulgarien

De träffades på en dans på Södermalmshemmet, och Sten fastnade för att Solweigh såg så glad ut och att de hade så bra personkemi, det berättar Länsposten. De dansade och hade en trevlig kväll tillsammans, och eftersom att Sten skulle till Bulgarien inom kort frågade han Solweigh om inte hon ville med. Resten är historia.

Båda är överens om att det snabbt sa ”klick” mellan dem, och för Solweig var det Stens danstalang och det trevliga sättet som gjorde att hon föll för honom.

I en intervju med Aftonbladet berättar Sten att han tidvis kände sig ensam innan han träffade Solweigh, och sysselsatt sig med att resa och göra spännande aktiviteter. Nu har han Solweigh att dela det med.
– Kungen sa det ju klick för och det gjorde det för mig också, säger Sten.

 

Man får nog säga att paret Sten och Solveigs en månad gamla förlovning är något extra. Sten har nämligen hunnit fylla…

Posted by Länsposten on Thursday, 7 December 2017

Man ska inte låta ålder begränsa kärlek. Jag tycker att det är fantastiskt att två äldre människor som levt ensamma kan finna varann på äldre dagar. Dela gärna för att visa att ålder bara är en siffra.