Storföretagaren Percy Nilsson skänker 20 000 kr till lillprinsen Oscar.

Den 2 mars 2016 föddes prins Oscar – son till kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Det kungliga dopet har spikats till den 27 maj och eftersom lillprinsen har utsetts till hertig av Skåne så vill Skånes landshövding Margareta Pålsson, enligt Expressen, bjuda på en extra fin dopgåva: en naturlekplats i Söderåsens nationalpark. Men de skånska kommunerna har haft svårt att enas kring förslaget – något som nu får den skånske storföretagaren Percy Nilsson att kliva in. Han har nämligen bestämt sig för att skänka 20 000 kronor till dopgåvan.

Enligt Expressen ville landshövding Margareta Pålsson att Skånes 33 kommuner skulle gå ihop tillsammans och samla in en miljon kronor, vilket är summan som behövs för att lekplatsen ska kunna bli verklighet.

Men det har inte alla kommuner varit så värst muntra att ställa upp på. Skånska Dagbladet skriver att flera kommuner, bland annat Malmö och Lund, har tackat nej till att bidra – samtidigt som det i Tomelilla blev ett fall för domstolen då Socialdemokraterna överklagade beslutet om att vara med och bidra.

En som däremot vill vara med och stödja dopgåvan till prins Oscar, det är storföretagaren Percy Nilsson. Han har tröttnat på tjafset – och går därför, via sitt bolag Parkfast AB, in med 20 000 kronor till insamlingen för dopgåvan.

– Jag har inte gjort detta med något syfte för mig själv, säger han till Expressen och fortsätter:

– Jag tycker att hela kungafamiljen gör ett jäkla bra jobb. De representerar Sverige på ett riktigt fint och företagsmässigt sätt. Jag bryr mig inte om deras namn och ser dem inte som kungligheter utan som personer som gör något bra för landet.

Skånska Dagbladet uppger att det hittills har samlats in cirka 600 000 kronor till gåvan, mycket tack vare företag som har bidragit.

– Ju mer pengar vi får in, desto större kan naturlekplatsen bli. Men att det blir av råder det inga tvivel om, säger Margareta Pålsson till Skånska Dagbladet.

Bildkälla utvald bild: Kungahuset.se

Vill du ha fler artiklar om kungafamiljen i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.