Studenten blir brutalt skjuten i magen – 9 år senare händer det som får alla att tro på ödet

Ibland händer saker som får mig att tro på ödet istället för slumpen, det här är en sådan händelse. Kevin Morton Jr. var bara 24 år när han träffades av en pistolkula i magen. På sjukhuset fick Kevins familj veta att han endast hade 10% chans att överleva. Nio år senare visar han alla att mirakel kan ske, och att det som skulle bli hans död ledde till hans kall i livet. 

Året var 2007 och 22-åriga Kevin Morton Jr. hade precis slutat sitt nattskift på Detroit´s Arby. Precis när han låst restaurangen och var påväg till sin bil dök en man upp från ingenstans och sköt honom i magen. 

På sjukhuset fick Kevins familj det hjärtskärande beskedet att han förmodligen inte skulle överleva. Dock gjorde läkarna allt i sin makt för att det inte skulle bli så, och de lyckades, men enligt kirurgen Dr. Sheth- Zelmanski så var de Kevins styrka som höll honom vid liv.
– Vi visste att han inte skulle ge upp. Och vi tänkte inte ge upp så därför var vi bara tvungna att lyckas, säger hon till NBC News

Kevins liv slutade inte vid 22 års ålder, långt ifrån. Pistolskottet som kunde blivit hans död ledde istället till hans kall i livet, att bli läkare. Vid 32 års ålder är han nu fördigexaminerad läkare, och hans arbetsplats är ingen mindre än sjukhuset där hans liv räddades.
– Medlidandet och driften som Dr. Seth visade genom att rädda mitt liv… jag vill bara föra det vidare, säger Kevin i en intervju med NBC News. 

Hör berättelsen med hans egna ord i inslaget här: 

När Kevin fick pistolkulan i magen och hade 10% chans att överleva såg det ut som att hans liv skulle ta slut där och då. Men det var uppenbarligen inte hans livsöde. Idag är han läkare och är den som själv räddar liv. Dela gärna om du också tror på ödet.