Superhjältarnas galna klättring ser farlig ut. Men anledningen är så jäkla fin.

Att se svårt sjuka barn är alltid tufft. Men allt stöd och alla människor som jobbar stenhårt för att hjälpa är verkliga hjältar i mina ögon. På måndagsmorgonen förra veckan möttes barnen på Herlev sjukhus i Danmark av en spektakulär syn, när några mycket speciella gäster kom på besök. Utanför fönstren poppade superhjältarna Batman och Spiderman plötsligt upp och överraskade de små kämparna på barnavdelningen. Bakom superhjältedräkterna gömmer sig två yrkesklättrare, som normalt arbetar på oljeriggar ute till havs. Men de två männen ville göra något extra och kontaktade därför sjukhuset och frågade om de fick komma och försöka lätta upp stämningen lite bland barnen. Det är när man läser och ser sånt här som man blir varm i hjärtat och verkligen får upp hoppet om mänskligheten!

”Batman” och ”Spindelmannen” arbetar till vardags med att underhålla och reparera oljeriggar och andra svåråtkomliga ställen, säger Jens-Peter Wehlitz från Herlev sjukhus till danska TV2.

herlev1

”Det såg ut som om de flög genom luften. Barnen var väldigt fascinerade av det. Det var en stor upplevelse för barnen och det var det också för föräldrar och personal”, säger Jens-Peter Wehlitz.

herlev2

Region Hovedstaden lade ut bilderna i ett inlägg på Facebook. Initiativt har fått mycket uppskattning och mer än 7 000 person har tryckt på ”gillaknappen” under de senaste dygnet.

herlev4

I kommentarsfältet strömmar hyllningarna in. ”Så kul för de små. Det kanske hjälper till att tänka bort sjukdomen i 5-10 minuter och detta räddade hela deras dag”, skriver Jeanette Kam Mertz.

herlev5
herlev6

Jag kan verkligen tänka mig att det här gjorde barnens dag. Vilket superbesök!

herlev7

Både föräldrar och barn vill förstås vara med på bild när Batman och Spindelmannen dyker upp.

herlev8

Ni är verkligen kanonkillar, grabbar!

herlev9

Gilla gärna om du tycker dessa killar förtjänar en stor applåd och ett stort tack för sin insats!