Supermamma föder femlingar och hyllas av läkarna.

Tidigt under sin första graviditet fick Guillermina och hennes make Fernando ett oväntat besked som var svårt att greppa.

Paret väntade nämligen inte ett, eller två, eller tre barn… Det var nämligen femlingar som låg där inne i magen. En minst sagt speciell nyhet, med tanke på det går en femlingsfödsel på ungefär 47 miljoner graviditeter. 

Och historien slutar inte där, det finns faktiskt flera andra saker som gör det än mer otroligt: Läkarna blev chockade när se såg hur lugn och cool mamman och pappan var under graviditeten. De tog sig an uppgiften med en inställning som väldigt få på sjukhuset hade sett tidigare. Att bära på ett barn kan ju innebära en del påfrestningar, men att bära på fem stycken som ska samsas om plats i mammas mage ökar riskerna betydligt.   

Läkaren, Dr Tracy Manuck, hyllar mamma Guillermina som en väldigt stark person. Trots att hon genomgick en högriskgraviditet och led av både preeklampsi och högt blodtryck, klagade hon inte en enda gång. Hon utvecklade dessutom blå och lila blåmärken på sin mage, som ett resultat av att bebisarna inne i magen kämpade om platsen. Det såg lite otäckt ut, men lyckligtvis var det ingen fara.

Läkarna var också imponerad av maken Fernando, som gav sin hustru ett orubbliga stöd under hela graviditeten. 

Och i slutet av maj 2013 var det dags för den stora dagen…

 

Youtube

Guillermina, som var 32 år vid tiden för förlossningen, födde sina femlingar efter 31,5 veckor. Det var sju veckor kortare än de flesta andra förlossningar, men tre veckor längre än genomsnittet för femlingfödslar.  

Och eftersom barnen fått tillbringa lite extra tid i mammas mage, hade deras lungor utvecklats mer än hos många andra femlingar. Det bidrog till att samtliga barn föddes friska och mådde bra. Så skönt! 

Youtube

 

Vi ska inte heller glömma att ett dedikerat team på åtta läkare, en narkosläkare och ett dussintals sjuksköterskor arbetade otroligt hårt för att säkerställa att mamma och alla fem små liven överlevde. Det blev tre flickor och två pojkar – Esmeralda, Fatima, Marissa, Fernando, och Jordan. 

Titta på videon nedan för att se det mirakulösa ögonblicket när alla de fem barnen kom till världen:

 

Visst är livet fantastiskt? Gilla gärna om du vill önska den här fina familjen all lycka till i framtiden.