Svandamens make håller sitt löfte och matar svanarna varje dag efter hustruns bortgång.

Sheila Lawrence från Monticello i Minesota, USA, var verkligen dedikerad till det hon hade tagit på sig som sin uppgift. Hon var vad hennes make kallade ”en matare” och matade fåglar så fort hon fick chansen. Men det var svanarna som var hennes grej. Varje dag gick hon ner till Mississippis flodbank och matade hundratals svanar. Nu, fem år efter hennes död, är hennes make lika dedikerad uppgiften som hon var. Han gav henne nämligen ett löfte.

Sheila Lawrence var känd som ”Svandamen”. Hon kunde till och med få post adresserad till Svandamen – och den kom fram.

Bildkälla

bild3

Varje vinter uppehåller sig hundratals trumpetarsvanar vid floden Mississippi. Och varje vintermorgon brukade Sheila gå över sin bakgård och sedan ner till flodbanken för att mata dem. Varenda en av dem. I 25 år matade hon svanarna.

Bildkälla

bild2

För fem år sedan gick Sheila Lawrence bort, åtta månader efter att hon hade fått en cancerdiagnos. ”Kommer du att mata mina svanar?” frågade hon sin make. ”Självklart” svarade han.

Bildkälla

bild8

Och Jim Lawrence har hållit sitt löfte. Efter fem år går han fortfarande ner till flodbanken varenda vintermorgon. Med sig har han majskärnor som han matar dem med. Trumpetsvanar är inte alltid så vänligt inställda till människor – men de gör ett undantag för Jim enligt Kare 11. Men han jobbar snabbare än vad hans hustru gjorde. Han blir klar på mindre än en timme medan hon kunde tillbringa en hel dag med svanarna.

Bildkälla

bild1

– Jag vet att hon säger ”du går fortfarande för fort när du matar dem”. Jag säger ”Jag vet Sheila, men jag försöker bara mata dem. Du ville prata med varenda en av dem”, säger Jim Lawrence till Kare 11.

Bildkälla

bild7

Numera kallas han ibland för ”Svandamsmannen”. Och det är helt okej för honom. Han får leveranser med majskärnor varje vecka och betalar för det ur egen ficka – med viss hjälp från en del donationer.

– Det är den viktigaste delen av jobbet, att se till arvet förs vidare. Jag vill att folk känner till Svandamen och vad hon gjorde, säger han till Kare 11.

Varje dag när han matar svanarna har han också en liten publik.

Här nedan kan du se ett fint klipp om svanarna, Jim Lawrence och hans löfte till hustrun.

Publicerad av Newsner Familj, gilla gärna