Svea, 99, hade aldrig flugit – här uppfyller äldreboendet hennes dröm

99-åriga Svea Nilsson drömde om att flyga. När personalen på hennes äldreboende hörde att hon aldrig flugit flygplan bestämde de sig för att uppfylla hennes dröm. Bara en vecka senare var det dags.

– Hon tyckte det var jättehäftigt, hon hoppade bara in i planet, säger Angelica Jareke, som arbetar på Vardaga Lindbacken, till Aftonbladet.

Svea är 99 år och har förmodligen varit med om mycket i sitt liv. Men en sak hade hon inte gjort – och det var att flyga. 

Det var för några veckor sedan som Svea och ett gäng andra damer på gruppboendet Vardaga Lindbacken i Säffle satt och fikade tillsammans med aktivitetssamordnaren Angelica Jareke, och började prata om flygplan. När Angelica fick höra detta bestämde hon sig för att ge Svea en överraskning.

Sedan gick det fort! Bara en vecka senare åkte Svea till Nolby flygfält för sin livs första flygtur. Flygläraren Jerry Olsson tog emot henne och tog med henne upp i flygplanet. Svea fick bland annat se sina barndomstrakter vid Millesvik från ovan. Efteråt var hon mycket nöjd.

– Hon sa det när hon kom ner att ”nu kan jag minsann vara högfärdig för det är inte alla som gjort det här”, säger Angelica till Aftonbladet.

Hon säger också att personelen på Lindbacken brukar försöka uppfylla önskemål från de boende, även om detta var något utöver det vanliga.

– Även om man bor på ett äldreboende är ju livet inte slut för det. De ska få vara med om så mycket som möjligt tycker jag.

Vilket fint initativ av Angelica och personalen på äldreboendet! Dela gärna den här artikeln med dina vänner om du också tycker att det var fint gjort.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna