”Sven-Erik var symbolen för det bästa med Värmland”

Den folkkäre sångaren Sven-Erik Magnusson avled den 22 mars i år. 

Sven-Ingvars frontman blev 74 år gammal och på torsdagen hölls begravningen i domkyrkan i Karlstad. 

300 vänner tar ett sista farväl under eftermiddagen. 

– I dag vajar flaggorna på halv stång i Karlstad. Sven-Erik var symbolen för det bästa med Värmland, säger prästen Esbjörn Hagberg uppger Expressen

300 personer har anmält att de kommer närvara vid begravningen. Tidigare har minnesceremonier hållits i Karlstad där tusentals människor deltagit (se bild ovan från ett av dessa tillfällen). 

Under eftermiddagen tar vännerna så ett sista farväl av den folkkära sångaren. 

Dansbandsstjärnan Christer Sjögren anlände i sällskap av hustrun Birgitta. Tidigare hockeyspelaren Håkan Loob och dansbandssångaren Olle Jönsson dök också upp runt halv ett-tiden, uppger Aftonbladet.

Bild på Oscar Magnusson (vid ett tidigare tillfälle) och Sven-Erik Magnusson. © TT/Wikimedia commons

Bandet Sven-Ingvars kommer närvara, också för att spela några låtar. Dessutom kommer de ackompanjeras av Magnussons son, Oscar Magnusson. 

Han kommer ta pappas mikrofon i en hyllningssång. 

Efter den inledande psalmen ska bandet tillsammans med Oscar Magnusson framföra låten Så många mil, så många år. Även klassiska låtar som Anita och När solen färgar juninatten kommer framföras på olika sätt under begravningen. 

– Det är en traditionell kyrklig begravning med mycket fokus på musiken. Och det är personlig musik också ska jag säga, säger Micael Stenkvist på Widéns begravningsbyrå till Expressen. 

Värmlandsvisan framförs av Rigmor Gustafsson, skriver NWT, och begravningsgudstjänsten avslutas med att Olle Nyberg spelar ”När solen färgar juninatten”. 

© Wikimedia commons

Vila i frid!

Publicerad av Newsner familj