Svensk pensionär vann på Lotto. Nu skänker han 100 miljoner till välgörenhet.

Förra helgen lämnades det in en Lottokupong på Hertsökiosken i Luleå. En kupong som resulterade i Sveriges åttonde största spelvinst någonsin. Summan? 127 600 939 kronor. Vinnaren visade sig vara en man i pensionsåldern som önskar vara anonym. Men frågan är hur länge det dröjer innan hans namn avslöjas för nu har han nämligen bestämt sig för att skänka 100 miljoner av vinstpengarna till välgörande ändamål. Det skriver P4 Norrbotten.

Tänk er att få ett samtal om att du har blivit miljonär. Multimiljonär, till och med. Det var fallet för den äldre mannen i Luleå som tog hem Sveriges åttonde största spelvinst någonsin i förra veckan. Och han blev också chockad av beskedet.
– Jag spelar ju Lotto som en gammal ovana och har vunnit 80 kronor lite då och då, men Drömvinsten har man ju aldrig trott på. Nu behöver jag nog samla mig ett par dagar för att smälta det här. En får ju tänka på att man är pensionär, sa vinnaren efter beskedet enligt P4 Norrbotten.

Nu har han gjort så och bestämt sig för vad han ska göra med pengarna. Förutom att unna sig någon resa och njuta av livet med sin hustru så kommer han att skänka 100 miljoner kronor till välgörande ändamål.
– Han sa att 27 miljoner räcker alldeles utmärkt, säger Svenska spels vinnarambassadör Pierre Jonsson till P4 Norrbotten.

Två tummar upp till en så oskyldig och godhjärtad människa!