Svenska 26-åringen filmade sin förlossning och la ut den på nätet – nu hyllas hon av tusentals

Alla som genomgått en förlossning vet att det inte går att beskriva känslan. I förlossningsrummet finns ofta barnmorskan, sköterskor och barnets pappa, och eftersom händelsen är väldigt intim stannar fotografierna från tillfället ofta inom familjen. Så är det dock inte för alla. 

När 26-åriga svenska bloggaren Margaux Dietz födde sitt första barn lät hon hela förlossningen filmas, men inte nog med det, hon publicerade videon på YouTube där hon varnar känsliga tittare. Den intima filmen har nu setts över 90 000 gånger, och nyblivna mamman lovordas av hela landet.

90 088, så många gånger har Margaux Dietz förlossningsvideo setts. Det var för cirka en månad sedan som den svenska bloggaren åkte in till sjukhuset för att föda sin son, och innan det var dags slogs kameran på för att visa omvärlden hela händelseförloppet. 

Att dela med sig av sin förlossning kan tyckas vågat och märkligt av flera, men 26-åriga mamman tar det lätt: 
”Haha så farligt är det inte, jag bjuder inte på några könsdelar men för mig är det lite läskigt att se det här och det känns väldigt privat att dela med mig av den här filmen. Men jag vill ändå göra det.”, skriver hon på sin YouTube-kanal. 

Nu har hyllningarna vällt in både på bloggen och på YouTube, där människor skriver att hon är en inspiration.

”Grattis! Hade rysningar (positiva) över hela kroppen under hela klippet och när han äntligen kom ut så började jag storböla i soffan.. Haha”, är bara en av de många kommentarer som mamman fått på sin video. 

 

Nyblivna mamman förklarar att det var den mest otroliga upplevelsen i hennes liv. Vad känner du för att hon delade med sig av förlossningen? Dela gärna med dig av dina åsikter i kommentarsfältet.