Svenska bondens fullträff: Säljer mjölk på flaska – precis som förr i tiden

Kommer ni ihåg när mjölken köptes på flaska? Klart ni gör! Nu är det återigen på tapeten – och gör succé. Det var förra hösten som bonden Carl-Henrik Svartvik från Skövde kom på idén att sälja lösviktsmjölk. Detta för att mjölkpriset var för lågt. Nu går det att köpa mjölk i ”lösvikt” i tre stora livsmedelsbutiker i Skövde. Det rapporterar Skövde Nyheter.

Och idén om att kunna köpa mjölk på flaska, precis som förr i tiden, har varit en dundersuccé.

– Det är godare med mjölk i glasflaska, säger en av kunderna som väljer flaska framför förpackning, till Skövde Nyheter.

– Det är ju mer gammeldags, som det var förr i tiden, säger Lennart Ek, butikschef på Coop Extra, till Aftonbladet.

Hans butik är en av tre stora livsmedelsbutiker i Skövde där man nu har möjligheten att köpa mjölk på lösvikt. Man får helt enkelt fylla en flaska och ta med sig sin mjölk, precis som förr i tiden. Den klockrena idén som nu gör succé kom från bonden Carl-Henrik Svartvik. Förutom att folk gillar konceptet kommer detta att gynna hans gård. Detta då literpriset är cirka fem kronor högre än för standarmjölk på tetrapack. Det skriver Aftonbladet.

På sikt är också tanken att verksamheten ska byggas ut och kanske resultera i både yoghurt och ost som säljs på gammaldags vis. Det tycker Carl-Henrik, som levererar mjölken direkt från sin bondgård i Värsås, och butikschefen på Coop.

– Det blir ju mer gammeldags, som det var förr i tiden. Det tror jag folk gillar, säger Lennart Ek till Aftonbladet.

Mjölkpriset var för lågt – då hittade bonden ett nytt sätt att sälja mjölk på.

Publicerat av Aftonbladet den 12 september 2016

Dela gärna om du också tycker att detta är ett klockren koncept!