Svenska Mikaela grep tjuven i bikini. Nu hyllas hon av tiotusentals.

Mikaela Kellner trodde att det skulle bli en lugn dag i solen när hon tog sig till Rålambshovsparken i Stockholm med sina vänner. Men lugn och ro utbyttes snart till allvar när en av vännerna upptäckte att hennes mobiltelefon hade blivit stulen.

Tjuven visste dock inte att Mikaela var polis – och skulle snart ångra sig rejält!

Det hela började med att en ung kille, som såg ut att vara hemlös, närmade sig tjejerna i gräset. Han ville säjla tidningar men Mikaela och hennes vänner förklarade att de inte var intresserade. Killen gav sig dock inte utan stod kvar och började se sig om kring. Mikaela har jobbat som polis i 11 år och misstänkte genast att han tittade efter något att stjäla.

Efter en stund la han tidningarna framför dem på filten för att visa dem vad han ville sälja ytterligare en gång. Sedan reste han sig upp och gick. 

Mikaelas kompis upptäckte då att hennes mobiltelefon var borta – den hade legat på samma plats som mannen lagt sina tidningar. 

Killen hade ingen aning om att både Mikaela och en av hennes vänner arbetar som polis. Men det skulle han snart bli varse. Mikaela sprang efter honom och höll fast honom – att hon bara hade bikini på sig var inget som hon brydde sig om.

– Jag tvekade inte. Hade jag varit naken hade jag ingripit också. Det är inget som hindrar mig, säger hon till Aftonbladet.

Hon berättar att killen gav upp direkt och förstod att det inte var någon mening att göra något motstånd. Mellan hans tidningar hittade tjejerna den stulna mobiltelefonen och de kallade dit en polispatrull som kunde gripa mannen. 

Mikaela misstänker att den unge mannen utfört liknande brott många gånger förut. 

–  Han var väldigt duktig, han måste ha tränat på sin fingerfärdighet och gjort det här många gånger förut. Det var som ett trolleritrick.

Hon la senare upp en bild från händelsen på Inastagram för att varna andra för hur lätt det är att bli bestulen. Bilden har i skrivande stund fått över 2 000 likes och många har hört av sig till Mikaela och berättat att de varit med om samma sak.

Bild: Instagram

Snyggt jobbat Mikaela!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna