Pensionärsparet vann halv miljard – det här ska de göra med pengarna

Förra helgen kammade en spelare på Svenska Spel hem den största vinsten i historien, en summa på 562 miljoner kronor.

Vem som var den lyckliga vinnaren stod inte klart förrän Svenska Spel fick tag i den halva miljarden rikare pensionären från Närke, som spelat tillsammans med sin fru.

Nu har de hunnit smälta chocken och diskuterat vad de ska göra med pengarna.

Det var förra helgen som två pensionärer i 65-årsåldern, hemmahörande i Närke, blev en halv miljard rikare när de kammade hem den största potten någonsin i Svenska spels Eurojackpott-historia.

Svenska Spel hade från början svårt att nå paret för att gratulera till vinsten, då de var på minisemester och inte var så aktiva vid sina telefoner. När de väl nåddes av nyheten blev de chockade.

– De berättade att de har haft väldigt svårt att sova i veckan, att de legat vakna på nätterna och bara pratat, säger Pierre Jonsson på Svenska Spel i ett pressmeddelande.

Det ska miljard-vinnarna göra med pengarna

Nu har det gått några dagar, och paret som hunnit förstå vad som har hänt avslöjar att det åtminstone kommer att förekoma någon form av resa.

– När jag frågade vart de planerade att resa svarade mannen att det i alla fall skulle bli längre än till Alingsås, säger Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson enligt Expressen.

Foto: Fredrik Sandberg/TT