Svenska staden saknade amningsrum, då skapade Sarah det i sin klädbutik.

Sarah Carlson driver barnklädesbutiken Gårigen i Norrtälje och tyckte att det behövdes ett amningsrum i staden. Då skapade hon ett inne i sin barnklädesbutik. – Många är nervösa och känner sig uttittade när de ammar, särskilt förstagångsmammor, säger hon till Norrtelje Tdning.

Sarah Carlson berättar att hon gjorde om provrummet i butiken, som blev kvar från tiden när de även sålde damkläder, till ett amningsrum.

Sarah säger vidare att stora butiker i Stockholm har amningsrum och att hon därför tänkte att det behövdes ett i Norrtälje också. Så vitt hon vet finns inga amninsrum i Norrtälje.

Inne amningsrummet i hennes barnklädesbutik finns en bekväm fåtölj och ett draperi, allt för att mammorna ska kunna sitta i lugn och ro och amma. Och på butikens dörr sitter symbolen med en ammande kvinna från kampanjen ”Du kan amma här” och det finns även skötbord och mikrovågsugn om någon vill värma något.

Sarah Carlson klargör att hon inte är någon ”amningspolis” och att hon inte tror att det finns problem med att amma offentligt i Norrtälje. Även om hon känner till en kvinna som blev tillsagd när hon ammade på en restaurang.
– Vårt amningsrum är ett sätt att göra stan mer gästvänlig för alla, avslutar Sarah Carlson med, enligt Norrtelje Tidning.

Att amma är det mest naturliga som finns, men kan man ju förstå om mammor som ammar känner sig obekväma ibland. Så det var fint gjort av Sarah Carlson att skapa ett lugnt och mysigt amningsrum.

Sarah Carlson skapade ett amningsrum i sin klädbutik i centrala Norrtälje. ”Många är nervösa och känner sig uttittade när de ammar” säger hon.

Posted by Norrtelje Tidning on Monday, July 6, 2015

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.