Svenska stjärnans sorg efter 4-åriga Tuvas död i hjärncancer

Tuva Johansson var bara 4 år gammal när hon gick bort i cancer.

Nu anordnar hennes familj en dag för att hedra sin dotter – och samtidigt försöka uppfylla andra cancerdrabbade barns önskningar.

Höjdhoppsstjärnan Patrik Sjöberg engagerar sig i kampen

Tuva Johansson från Falkenberg drabbades av en obotlig hjärntumör och gick bort blott 4 år gammal.

Hennes familj startade ”Tuvas dag” dels för att hedra hennes minne, dels för att kunna hjälpa andra barn som drabbats av cancer. Man samlar in pengar kan så genomföra överraskningar för barnen, det kan vara allt ifrån att träffa sin idol eller genomföra ett kalas. 

För att samla in pengar har man anordnat en cykeltur mellan Mölndal och Varberg. En av de som engagerar sig och kommer cykla är svenska höjdhoppsstjärnan Patrik Sjöberg.

– Det är bara att gå in och kolla på Tuvas dag. De hjälper till otroligt mycket. Barn som har cancer, familjer som blir drabbade. Det är en fruktansvärd sjukdom. Det finns nog inte någon som inte har upplevt det på nära håll. Det är helt naturligt att jag ställer upp, säger Patrik Sjöberg till Expressen.

© Bildkälla: Björn Larsson Rosvall / SCANPIX

Alla pengar som samlas in kommer gå direkt till ”Tuvas dag”. Patrik Sjöberg hoppas så många som möjligt kommer delta nu den 13 maj.

Om du också vill bidra till ”Tuvas dag” kan du besöka deras hemsida här: http://varbergforliv.se/tuvas-dag/

Så fint initiativ. Vi hoppas att ”Tuvas dag” lyckas samla in mycket pengar till de drabbade barnen, dela gärna för att uppmärksamma deras kamp!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna