Svenska Tina ordnade svalkande bad till pensionärerna på demensboendet

När värmen trycker på som mest under heta sommardagar är det skönt att svalka sig i lite kallt vatten. Alla har dock inte den möjligheten. På exempelvis äldreboenden kan det vara svårt att anordna resor till stränder – och då gäller det att vara lite finurlig med andra medel.

Tina Svensson från Falkenberg tog saken i egna händer på Berguvens demensboende – och ordnade fram en uppblåsbar pool som de äldre kunde svalka sig i.

Tidigare i somras gjorde ett äldreboende i Danmark succé med sitt fina initiativ, där en grupp pensionärer sågs sitta och plaska med fötterna i en barnpool för att svalka sig.

Men även på Berguvens demensboende i Falkenberg får de äldre bada fotbad när det är varmt. Tina Svensson, som arbetar på boendet, publicerade nyligen en härlig bild på Facebook med texten: ”När jobbet är som bäst!”, en bild som nu hyllas på nätet.

– Jag ville visa att våra gamla också har det bra. Vi har en positiv arbetsgrupp som jobbar hårt för att de ska trivas, säger Tina Svensson till Expressen.

Bildkälla: Tina Svensson (Facebook)

Tina och hennes arbetskamrater brukar också ordna andra aktiviteter för att göra det extra trivsamt på boendet: däribland middagar, barhäng och dans.

– Löneförhöjning i pengar får man inte i det här jobbet, men ett leende från de gamla är en enorm belöning. Ett äldreboende kan vara så deprimerande och tråkigt. Men det kan också vara så himla roligt. För mig är de äldre som en andra familj, och vi delar glädje och sorg tillsammans. Jag har jobbat här i 20 år och skulle inte kunna tänka mig att ha ett annat arbete, säger Tina Svensson till Expressen.

Bildkälla: Tina Svensson (Facebook)

Vilket underbart initiativ – jag hoppas att alla äldreboenden tar hand om de äldre på ett lika fint sätt som Tina och hennes kollegor. Dela gärna vidare om du håller med!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna