Svenske Jonatan, 23, räddar flickor från barnprostitution och våldtäkter i Nepal.

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Den beskrivningen stämmer väldigt bra in på svenske Jonatan Alfven, 23. Han jobbar just nu inom hjälporganisationen LoveNepal för att rädda flickor från barnprostitution i Nepal. Organisationen och Jonatan försöker både att frita flickor från bordeller och att med att hjälpa flickor som riskerar att hamna där. Flickorna förs sedan till barnhem där de får husrum, mat och chansen till att studera. – Mänskligheten måste få veta detta, säger Jonatan till Aftonbladet.

Handel med flickor från Nepal till Indien för tvångsprostitution är en av de mest trafikerade rutterna gällande slavhandel i världen. Bland annat smugglas 5-10 000 flickor eller kvinnor till Indien varje år, enligt organisationen Bee with us.

Svenske Jonatan jobbar inom en annan organisation, LoveNepal, som försöker rädda flickorna undan en fruktansvärd tillvaro som sexslavar. De räddar bland annat flickor från bordeller där de bor i små, trånga celler.

– Atmosfären där är fruktansvärd. I de här små cellerna tvingas flickorna utstå uppemot 30 våldtäkter per dag. I de områdena jobbar vi hela tiden med att försöka rädda barnen, säger 23-årige Jonatan till Aftonbladet.

Flickorna är ofta väldigt unga. De som räddas från bordellerna brukar vara mellan 15 och 20 år gamla, men det händer att flickorna är yngre än så. För några månader sedan räddades en flicka som var tolv år gammal, enligt Jonatan.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Det finns en kraft i kärleken som är starkare än all den här världens mö[email protected]

Posted by Jonatan Alfven on den 29 oktober 2015

De flickorna som organisationen tar hand om får en ny chans på olika barnhem. Runt 600 barn som räddats från prostitution bor nu på de olika barnhemmen. Ibland kommer de från stora bordeller i storstäderna, ibland har de räddats från mindre bordeller i sina hembyar.

Jonatan är väldigt aktiv på Facebook och försöker lyfta fråga om barnprostitution där. Han tror inte alla känner till den fruktansvärda situation som många av Nepals flickor befinner sig i.

– Det är min dagbok samtidigt som det är min megafon till att väcka frågan. Det som sker på dessa platser är något som mänskligheten verkligen behöver få veta. Hur mycket det än svider så är det inget argument för att stänga det ute, säger han.

Newsner står upp mot alla former och barnprostitution och sexhandel. Gilla om du gör det också!