Svenskt badhus stänger av wifi så föräldrar ska hålla koll på sina barn.

Varje år får cirka 1 500 barn uppsöka akuten efter olyckor i badhus och vattenland. Men trots att föräldrar enligt lag har ett ansvar att hålla uppsikt över sina barn så är det många som tycks fastna med ögonen på mobilerna i stället. Nu har Vilanbadet i Skara tröttnat – och badhuset har därför stängt av sitt fria wifi, ett initiativ som hyllas av Svenska Livräddningssällskapet.  

Vi har tidigare berättat om Umeå kommun som har infört skärmförbud på badhuset i syfte att öka säkerheten.

Vilanbadet i Skara har inte gått lika långt – men de har i alla fall tagit ett första steg på vägen. I våras satte de in ett gratis wifi på anläggningen för att vara moderna men efter att beslutet fått negativa effekter försvinner det nu lika snabbt igen från badhuset.

– Allt fler valde ju då att ta med sig mobilerna in i själva badhuset. Det vi framförallt reagerade på var att det togs mycket bilder, säger fritidschefen Camilla Andersson till Skaraborgs Läns tidning.

Badhuset har en policy att inte fotografera i badhuset men trots det har personalen flera gånger fått säga till sina besökare. Det är främst på grund av fotograferandet som badhuset nu har stängt av sitt wifi, i hopp om att mobilerna ska bli kvar i skåpen.

– Är man i ett badhus så tycker jag man kan låta mobilen ligga. Det är ju nära att gå in i omklädningsrummet om man måste kolla upp något eller ringa. Det handlar ju i grund och botten om säkerhet, säger Camilla Andersson till Skaraborgs Läns tidning.

Camilla Andersson säger dessutom att Vilanbadet kommer fundera vidare kring om de ska haka på Umeå kommun och införa skärmförbud.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna