Sveriges sexigaste man över 60: så röstade svenska folket

Många av Sveriges mest hyllade och omtalade män har passerat 60 år, därför slog Newsner slag i saken och gav YouGov i uppdrag att undersöka vem som är Sveriges sexigaste man över 60. Resultatet var inte det man kunde tro.

I en undersökning från opinions- och marknadsundersökningsföretaget YouGov på uppdrag av Newsner fick svenska folket säga sitt i frågan om vem som är Sveriges sexigaste man över 60 år. Som alternativ fanns några av Sveriges starkaste profiler: Tomas Ledin, Björn Skifs, Leif GW Persson, Bengt Magnusson, Peter Haber och Björn Ranelid.   

Totalt deltog 1011 personer i undersökningen. Av dessa var nästan lika många män som kvinnor, och åldrarna var från 18 år och uppåt. 

Det visade sig att en av de förhandstippade favoriterna hade fler röster än de andra: Tomas Ledin, som fick 14% procent av rösterna. 

Dock visade det sig att majoriteten av de som deltog i undersökningen inte tyckte att någon av svarsalternativen kunde klassas som Sveriges sexigaste över 60 år. Hela 49 procent svarade ”Ingen åsikt/vet ej”, på frågan ”Vem av följande tycker du är Sveriges sexigaste man över 60?”.

Bland de som tillfrågades var ungefär lika många män som kvinnor. Skillnaden var att fler män inte hade någon åsikt i frågan. Det visade sig också att det geografiska läget inte verkade ha någon inverkan på folks tycke, förutom att majoriteten av de som röstade kommer från Norra Sverige. 

Näst flest röster fick Björn Skifs, och därefter Leif GW Persson. Den som fick minst röster var Björn Ranelid som endast fick 2% av rösterna.

* Undersökningen är genomförd av opinions- och marknadsundersökningsföretaget YouGov. Under perioden 17-19 februari har sammanlagt 1011 intervjuer via internet genomförts med män och kvinnor 18 år och äldre i Sverige.

Vad tycker du om röstningen? finns det någon annan som borde vunnit? Dela gärna med dig av din åsikt i kommentarsfältet på Facebook.