SVT-profilen John Chrispinsson har avlidit

Journalisten och programledaren John Chrispinsson har hastigt avlidit.

Det uppger hans familj till SVT Nyheter.

John Chrispinsson blev 60 år.

SVT-profilen är känd från rutan från bland annat SVT:s Nobelsändningar och som programledare på Gomorron Sverige. Han har också länge arbetat på Sveriges Radio med både aktualitets- och historiska program.

John Chrispinsson var även författare och gav ut flera böcker, som Den glömda historien, en bok om svensk historia i Finland, Ryssland, Estland och Lettland.

– Jag har jobbat jättemycket med John både på radion och på TV. Han är en av de absolut roligaste personerna jag har jobbat med, han var så otroligt bildad och lättsam. Det var alltid lätt att jobba med honom. Han tillförde alltid otroliga dimensioner. Jag kommer att sakna honom otroligt mycket. Jag saknar honom redan. Jag kan inte riktigt prata om honom i dåtid. Han var en mycket älskad människa, säger kollegan Marianne Rundström till SVT. 

Chrispinsson valdes in 2011 som ledamot i Stockholms stads skönhetsråd.  

John Chrispinsson började arbeta på SVT 1988. Han arbetade bland annat med aktualitetsprogrammet ”Svepet” och senare Gomorron Sverige. Han har även bevakat stora händelser som Nobelfesten, prinsbröllopet 2015, samt valvakor och även Melodifestivalen. 

– Han tillförde alltid otroliga dimensioner. Jag kommer att sakna honom otroligt mycket. Jag saknar honom redan. Jag kan inte riktigt prata om honom i dåtid. Han var en mycket älskad människa, säger Marianne Rundström till SVT. 

Alla tankar till familj och anhöriga.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna