Systrarna trodde båda var döda. Men när de återförenas 50 år senare? Vilket rörande möte.

1966 skiljdes 4-åriga Tonya från hennes 18-månader gamla syster Troy. Hennes far, skärrad av en tumultartad skilsmässa, kidnappade Tonya och familjen såg aldrig sin syster igen. Allt Troy fick veta om hennes syster var att hon varit ”handikappad” och placerats i ett hem där hon senare avled. Tonya å sin sida fick höra från pappan att hennes syster och mamma dött i en bilolycka. Ingen av systrarna hade någon aning om hur det verkligen låg till när de växte upp, de hade bara en känsla av de inte fick veta hela sanningen. Troy började så småningom att söka efter den äldre systern Tonya, men de kunde aldrig hitta henne. Hon var spårlöst borta. Kanske var hon verkligen var död? Det var först efter att Troy registrerat sig på Ancestry.com och lämnat sitt DNA som en låga hopp tändes…

Det visade sig att Troys DNA matchade med en annan person i databasen – Tonya.

Tonya var fortfarande i livet. Anledningen till att familjen aldrig hade hittat henne var att pappan hade ändrat både namnet och födelsedatumet på den lilla flickan, vilket gjorde att Tonya fick en helt ny identitet. När systrarna äntligen funnit varandra kunde de inte sluta prata. De började sätta ihop skärvorna från ett splittrat liv och 50 år av familjehemligheter.

”Jag hade absolut ingen aning om jag hade familj kvar, eftersom han (pappa) hade berättat för mig att min syster och mamma hade dött i en bilolycka”, säger Tonya.

Se när systrarna återförenas på nyårsdagen efter 50 år av familjehemligheter, och dela gärna om du är glad att dessa två systrar får vara tillsammans igen!

Härligt att de äntligen fick träffas igen!

 

Läs mer om...