Tårdrypande ögonblicket när mannen återförenas med familjen efter flera år isär

Det är lätt att ta livet för givet. Att klaga på att hämtmaten inte är tillräckligt varm, lakanen är dåligt strukna eller att bussen är två minuter sen. 

Men för många har livet varit allt annat än enkelt. Som för Dyan, som kom bort från sin familj och hamnades ensam i ett flyktingläger medan hans familj kunde fly deras krigsdrabbade hemland Sudan.

Men en dag skulle några riktiga hjältar ta familjen under sina vingar, vilket skulle förändra livet för alltid.

För fem år sedan flydde Dyan och hans familj undan kriget i Sudan. I all kalabalik kom han bort från sin fru Alik och deras barn – och alla skrivna bevis på deras giftermål förstördes.

Alik och barnen fick möjligheten att starta ett nytt liv i USA, medan Dyan fastnade i ett flyktingläger i Egypten.

Bildkälla: Skärmdump/TheNorthHill

Dyan trodde aldrig han skulle få se sin fru och två barn igen och de hade ett tredje barn på väg.

De trodde allt hopp var ute för dem att återförenas, men det var då två personer skulle komma att förändra allt.

Bildkälla: Skärmdump/TheNorthHill

Systrarna Molly och Mary skrev upp sig som volontärer i den lokala staden i Texas, dit familjen kunnat fly från deras krigsdrabbade hemland. 

Systrarna fick i uppdrag att ta hand om Alik och barnen och snabbt bildades ett starkt band mellan dem. Men de insåg att någonting saknades i deras liv, deras pappa Dyan. 

Bildkälla: Skärmdump/TheNorthHill

Att vara en ensam man i ett flyktingläger ger inte de bästa förutsättningar för att bli vald att få emigrera till USA, då familjer ofta gick före. Men Molly och Mary var fast beslutna om att återförena Dyan med sin familj och pratade med allt från politiker till advokater för att kunna fylla i alla papper.  

Varje gång de pratade med någon fick de samma svar. ”Det här är ett mirakel om det funkar”.  Men efter mycket om och men fick de ett genombrott. 

Bildkälla: Skärmdump/TheNorthHill

Dyan blev godkänd och skulle få flyga till USA för att återförenas med sin familj. På flygplatsen, där Alik och de nu tre barnen hade klätt upp sig i sina finaste kläder, återförenades familjen i ett känslosamt ögonblick.

Äntligen fick Dyan krama sin kära familj igen efter den tuffa tiden han haft i flyktinglägret.

Bildkälla: Skärmdump/TheNorthHill

Dyan kunde knappt tro att det var sant.

Efter en lång stunds kramande föll han till marken i bön mitt framför ögonen på sin familj, Molly och Mary som alla var i tårar. Han hade fått en andra chans i livet att få vara tillsammans med sin kära familj.

Bildkälla: Skärmdump/TheNorthHill

Efter allt de gått igenom fick familjen åter förenas till en och äntligen kunde de dela varandras kärlek i famnen, inte över en knastrig telefonlinje.  

Molly och Mary gjorde allt de kunde – och trots att de stötte på motgångar fick de se den fina återföreningen på plats på flygplatsen.

Bildkälla: Skärmdump/TheNorthHill

Miraklet som inte skulle fungera, fungerade, och den fina återföreningen mellan Alik, barnen och Dyan fångades på film.

Det här är bara så himla vackert.

Vilken otrolig historia. Dela gärna artikeln med dina vänner på Facebook för att uppmärksamma den här familjens vackra återförening.