Tatueraren Dimitri samlar in julklappar till sjuka barn

Tatueraren Dimitri Makarychev i Umeå vill inte förköpa sig på egna julklappar.

Då bestämde han sig för att istället samla in julklappar till cancersjuka barn som tvingas spendera julen på sjukhuset.

– Jag tycker att det är ganska hysteriskt runt jul och tänkte ”vad kan jag bidra med för att göra något bra?”, säger Dimitri till Västerbottens-Kuriren

Inför julen köper miljoner svenskar julklappar. Ofta blir det betydligt fler julklappar än vad vi tänkt oss – och ibland kan det kännas onödigt.

Precis så kände Umeåbon Dimitri Makarychev. I stället för att köpa presenter till sig själv bestämde han sig för att skänka bort julklappar till cancersjuka barn. 

– Jag tycker att det är ganska hysteriskt runt jul och tänkte ”vad kan jag bidra med för att göra något bra?”. Det första jag kom att tänka på var sjuka barn, så jag ringde onkologen och de var positiva till att vi lämnar julklappar där, säger Dimitri till Västerbottens-Kuriren

Dimitri hörde av sig till Norrlands Universitetssjukhus i Umeå och frågade hur han kunde gå till väga. Han fick ett positivt svar att de gladeligen tog emot julklappar till barnen, vilket fick Dimitri att agera direkt. 

På sin tatueringsstudios Facebook-sida la han ut en text och bad om allmänhetens hjälp. Inlägget har delats flitigt och Dimitri berättar att han redan har fått in flertalet julklappar. Han har själv ingen koppling till sjuka barn, men menar att det här var ett perfekt sätt för att de sjuka barnen ska få ett extra leende på läpparna under julen. 

Vilket fantastiskt initiativ från Dimitri. Dela gärna artikeln med dina vänner på Facebook för att hylla hans insats och för att alla barn förtjänar en varm och kärleksfull jul.