Theresa var nära att dö på motorvägen. Nu sprids hennes livsviktiga uppmaning i hela landet.

Att surfa med mobilen samtidigt som man kör bil är vansinnigt – och kan få ödesdigra konsekvenser både för en själv och för personer runt omkring. Häromdagen kunde det ha slutat riktigt illa på E4:an mellan Skånes Fagerhult och Åstorp. Theresa Lindahl var ute och körde bil när en långtradare plötsligt började vingla kraftigt. Som tur var klarade sig Theresa oskadd, men när hon körde förbi såg hon att föraren satt med mobilen och surfade. Skakad och arg över händelsen bestämde hon sig då för att skriva en känslosam uppmaning på Facebook med rubriken ”Idag dog jag nästan och det hade varit ditt fel!”.

45-åriga Theresa Lindahl var på väg till sitt hem i Åstorp när hon såg att något inte stod rätt till med långtradaren framför. Hon bestämde sig för att köra om – och då var det nära att smälla.

”Precis när jag började passera så ser jag hur släpet kommer farande och är på väg att klämma mig mellan det och vägräcket – jag har aldrig bromsat så hårt i mitt liv”, skriver Theresa i ett Facebook-inlägg och fortsätter:

”Jag kör en van och den ställde sig på tvären så hårt bromsade jag, motorn höll på att stanna så hårt bromsade jag, jag var millimeter från ditt släp och stod nästan i mitträcket – hade jag inte gjort det hade jag inte varit extra uppmärksam och reagerat så snabbt hade jag inte kunnat skriva detta. Frågan är, märkte du det ens?”

Theresa blev orolig att föraren kanske var sjuk. Men när hon körde fram för att kolla läget visade det sig bara att denne satt och fipplade med mobilen – en syn som givetvis gjorde Theresa väldigt arg.

I Facebook-inlägget som nu sprids på nätet skickar hon en livsviktig uppmaning till alla vårdslösa förare.

”Jag är inte redo att dö, jag har små barn och en framtid fylld med saker jag vill uppnå. Men du höll på att det ifrån mig, du höll på att göra mina barn moderlösa och min man till änkling. Lägg ner telefonen när du kör – DU har ingen rätt att leka med mitt eller andras liv bara för att kolla din FB-uppdatering eller skriva ett sms. Nästa gång kanske det inte går lika bra och vad ska du säga då?”

Dela gärna vidare så att fler kan ta del av Theresas viktiga uppmaning.