Tiggare använde bild på cancersjuka Juva, 6, – för att få pengar

Jannice Eklöf fick redan på att två EU-migranter använde en bild på hennes då cancersjuka dotter, när de satt och tiggde utanför en matbutik.

Nu har hon polisanmält händelsen.

– Jag behöver säkert inte förklara hur det känns för oss att se det här, säger hon.

Det var i onsdags som Jannice Eklöf fick redan på att två EU-migranter hade använt en bild på hennes dotter, när de tiggde utanför en matbutik i Sundsvall.

De hade ställt ut en bild med Juva och lagt in en Jesusbild i kortet. De hade även skrivit en skylt, med budskapet att de behövde pengar för att skicka till sina barn.

– Med andra ord används alltså vår cancersjuka dotter som bete för att lura av folk pengar, skriver Jannice Eklöf själv på Facebook.

Hon blir upprörd att tänka på hur bilden på hennes sjuka dotter har utnyttjats.  

– Det finns inga ord för att beskriva vår avsky mot de samvetslösa bedragare som utnyttjar hennes svårigheter i eget syfte, och vi vill härmed uppmärksamma så många som möjligt på det faktum att åtminstone just de här tiggarna är kriminella och använder sig av väldigt fula metoder i sin jakt på pengar, skriver Jannice på Facebook och fortsätter:  

– De är polisanmälda och jag hoppas innerligt att de aldrig får chansen att utnyttja Juva eller något annat sjukt barn igen.

Händelsen är polisanmäld och P4 Västernorrland berättar att polis ska ha tagit reda på vilka det var som använde bilden på Juva, och även tagit den ifrån dem.

Så här får man inte göra. Alla tankar går till Juva och hennes familj. 

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna

 
 

Läs mer om...