Tiggarna frös i en minibuss. Då fick de flytta in hos Ingemar. Men det slutar inte där. Ingemar fick en ny familj.

Ingemar Tjärnås, 70, har ett hjärta av guld. När han såg att fem tiggare från Bulgarien tvingades övernatta i en kall minibuss agerade han direkt. – Jag gick fram och visade symbolen för ett hus med händerna. De följde med mig på en gång, säger han till Tidningen Härjedalen. 

Det här en historien som värmer ända in i själen.
Några veckor före jul, en iskall decemberkväll, körde 70-årige Ingemar Tjärnås ned mot butikerna i Sveg. Där såg han att fem bulgarer, som brukar tigga i området, sitta och huttra i en liten minibuss. Bulgarerna bodde i bussen och Ingemar noterade de igenfrysta fönstren. Då kände han att han behövde hjälpa till.

– De satt och frös och jag bodde ensam i ett hus med två våningar, det kändes självklart. Om de som bor hemma hos mig nu skulle åka härifrån skulle jag låta några nya flytta in, säger Ingemar till Aftonbladet.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/all.js#xfbml=1”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Men Ingemar nöjer sig inte bara med att öppna upp sitt hus. Nu försöker han hitta jobb åt sina nyfunna vänner.

– Vi väntar på en skattsedel. Sen ska de få en städtjänst. De satt och grinade en hel kväll när de fick reda på det. De vill mycket hellre jobba än att tigga, säger Ingemar och fortsätter:

– Det städar, lagar mat och klyver ved. På kvällarna tittar vi på tv tillsammans. Det är som en ny familj. Och de är väldigt rädda om mig. När jag stod och klöv ved häromdagen kom de fram och sa att de skulle göra det år mig, jag är ju ganska gammal nu.

Publicerad av Newsner Solsken, gilla gärna: