Tiotusentals stämmer upp i en hyllningskör för Göran som betalade för äldre damens mat.

66-åriga Göran Dandelo var och handlade i sin lokala matbutik när han ställdes inför en situation som berörde honom djupt. I ett hyllat inlägg på Facebook beskriver han nu vad han var med om och vill samtidigt belysa en fråga som är vardag för många äldre idag.

Göran Dandelo skulle fira in i helgen med sin fru. Han hade handlat såväl bubbel som färska havskräftor och räkor. Men när han kom fram till kassan hände något som skulle sänka hans humör rejält.

Framför honom i kassan stod en äldre dam med rullator. När det blev dags för henne att betala visade det sig att hon inte hade råd att betala för alla sina varor.

– När jag stod i kön var först min normalreaktion att det här kommer ta tid. Men sen när jag tittade på henne när hon rotade i sin plånbok förändrades min attityd helt och hållet, säger Göran Dandelo till Kvällsposten.

Den äldre damen bad då kassörskan att plocka bort falukorven och sedan äggen för att hon skulle ha råd att betala för sina varor. Då bestämde sig Göran för att agera. Han betalade helt enkelt för damens varor med sitt ICA-kort.

– Jag gjorde det av två skäl. Den ena är att jag höll på att börja gråta när jag såg den här situationen. Men sen jobbar jag väldigt mycket med de här frågorna, berättar han för Kvällsposten.

Efteråt bjöd han även damen på en kopp kaffe och samtalade med henne.

– Jag förstår att vi måste hjälpa människor i nöd. Men det känns som att vi glömmer bort de gamla i vårt samhälle. De som är uppfostrade att aldrig be om någonting, säger Göran Dandelo till Kvällsposten.

När han sedan kom hem skrev han ett långt inlägg om sin upplevelse. Inlägget publicerade han på det politiska partiet SPI Välfärdens Facebook-sida, ett parti han också är aktiv i. Inlägget har hittills delats av nära 55 000 personer och gillats av drygt 66 000. Läs hela hans inlägg här under:

Falukorv och äggDet var en fredag. Min fru och jag hade anledning att fira. Bubbel var inhandlat och jag stod i kön på…

Posted by SPI Välfärden on den 9 november 2015

Gilla gärna om du också tycker det Göran gjorde förtjänar att hyllas